Tech

 

Hamarosan a robotok szervezik meg az életünket

Becslések szerint 2020-ra az ügyfelek és a vállalatok közötti interakciók 85 százaléka teljesen automatizált lesz, a rendszerek jelentős részét pedig mesterséges intelligencia alapú algoritmusok segítik majd.

 

Futurisztikus közlekedést hozhat az IoT

Az okosautóktól a repülő taxikon át az autonóm teherhajókig számtalan ponton lesz hatással a technológia arra, hogy miként juttatunk termékeket és embereket A pontból B-be.

informatikus képzés
 

Nem zsenikre, csak „informatikus-kőművesekre” lenne szükség

A magyarok többsége elutasítja az informatikusokkal kapcsolatos sztereotípiákat, a területen dolgozók humorosak, ápoltak és egyáltalán nem magányosak – derült ki a NetAcademia friss kutatásából.  Mindezek és a vonzó fizetés ellenére mégis kevesen választják a szakmát, mert túlgondolják, hogy milyen kvalitásokra és energiabefektetésre van szükség az informatikussá váláshoz.

emberi erőforrás
 

A viselhető technológia titka az emberi áramforrás

Fejlesztők úgy gondolják, hogy az okos eszközök tápellátásánál hasznosítható lenne az edzés közben leadott hőmennyiség.  

 

Új segítők a beporzás folyamatánál: a robotméhek

A méhállomány állandó apadása drasztikus következményekkel sújthatja az élelmiszeripart, mivel ezek a rovarok igencsak hasznos munkát látnak el a termesztett növények beporzásánál.

mesterséges intelligencia a mindennapi életben
 

A mesterséges intelligencia beszivárgott a mindennapi életbe

A Microsoft felhőre alapuló, már a mesterséges intelligenciát és a kevert valóságot is használó megoldásokat prezentált éves informatikai rendezvényén, az Ignite konferencián.

IoT
 

Az új módszerek a jövőt szolgálják

A Samsung a berlini IFA kiállításon mutatta meg vadonatúj fogyasztási cikkeit és kifejlesztett technológiáit. A cég az új, hordható kiegészítők bemutatása mellett kiemelte az IoT szabványosításában betöltött szerepét is.

intelligens drónok
 

A drónok intelligenciája is növekszik

Tudvalevő, hogy a drónokban a mai napig számtalan lehetőség lapul, mi sem bizonyítja ezt kiválóbban, minthogy a Berlinben megtartott szakkiállításon felújított és friss darabokkal egyaránt meg lehetett ismerkedni.

smart city, okos város, dolgok internete, mesterséges intelligencia
 

Az alapoknál érdemes kezdeni az okos városoknál

Egy teljes várost átszövő nagyszabású projektek helyett hosszabb távon hatékonyabbak az apróbb, de bővíthető okosváros-megoldások.

digitalizáció, okos munkahelyek
 

Okosabb munkahelyet mindenkinek

Egy tanulmány során 3600 munkavállalót kérdeztek meg, akiknek a 65%-a úgy nyilatkozott, hogy az auomatizációs technológiák révén hatékonyabb számukra a munkavégzés.

okos városok
 

Az együttműködések lendíthetik fel az okosvárosok prosperálását

Franciaország, Nagy Britannia és Hollandia kiváló az olyan praktikákban, amelyeknek köszönhetően napjaink városaiból pár éven belül okosvárosok válhatnak.

okosotthonok, okoseszközök
 

Otthon több az okoseszköz, mint az élőlény

Manapság a modern otthonokban gyökeres változások láthatóak, ezzel együtt a háztartások „összetétele” is változik: átlagosan 6,3 csatlakoztatott készülék, 2,4 fő és 0,3 háziállat van a jövő 2.0 otthonaiban.

 

Új logisztikai központot nyitott a PHOENIX CONTACT

Az elmúlt évek jelentős bővülése okán új logisztikai központot nyitott Budaörsön a Phoenix Contact magyarországi képviselete.

okosgyűrű
 

Az okosgyűrű, ami mindent tud

A Token egy új eszközzel robbant be a piacra, amely a beépített NFC-moduljának köszönhetően nagyjából bármit képes helyettesíteni legyen az kulcs, jelszó, bankkártya vagy éppen biometrikus azonosítás, de garantálja a biztonságot is. 

technológiai fejlesztések, számítógépek cseréje
 

A kkv-k kétharmada elavult gépekkel dolgozik

Magyarországon a kis- és középvállalatok közel 29%-a használt elavult, 5 évnél idősebb számítógépet használ, ez pedig sokkal rosszabb, mint az uniós átlag.

dolgok intenete, internet of things
 

Amit az IoT megváltoztat

Az életünket befolyásoló internethez köthető újítások, fejlesztések összefoglaló neve: Internet of Things. Ide tartoznak az okosvárosok, okosórák, SmartHome és mindenféle digiális kütyü. 

okosotthonok, smarthome, szuperszenzorok
 

A Google új fejlesztései, a szuperszenzorok

A Google–nál elgondolkodtak azon, hogyan valósulhatna meg az az eszköz, ami önmagában elvégez minden okos feladatot.

 

A digitalizáció esély vagy veszély?

A kognitív technológia, a különböző folyamatok robotokkal való automatizálása, valamint a „dologok internetje” lehet a három legbefolyásosabb technológiai tényező a következő három évben

 

Komposztálható csomagolóanyag lehet a világ megmentője

Hogyan szűntethető meg a pazarlás? Hogyan működhet a körforgásos gazdaság? Például a komposztálható csomagolóanyagokkal.

 

Cégem a neten

A tavaszi megújulás jegyében itt az ideje a régi weboldalak nagytakarításának! - Tudta, hogy egy megnyerő internetes megjelenéssel akár 57%-al több ügyfelet is elérhet?

 

Nehéz kérdés: költözzünk felhőbe vagy maradjanak a saját szerverek?

Nem csak azt áruljuk el, hogy miért felhő a számítási felhő (cloud computing), holott nem az égben található, de arra is válaszolunk, hogy vállalkozásunk mikor béreljen külső szervereket és mikor fejlessze saját kapacitásait inkább.

 

Leginkább vásárolunk a kibertérben

Az elmúlt 15 évben töb, mint 760 százalékkal nőtt az internetfelhasználók száma világszerte. Míg 2000-ben 361 millióan voltak jelen az online térben, addig a legfrissebb adatok szerint ma már több mint hárommilliárd ember elérhető online

 

Hogyan képzeljük el a jövő munkahelyeit?

Egy igazán kivételes éve volt az ipari dolgok internetének vagy, ahogyan sokan beszélnek róla, az Ipar 4.0-nak. Az Ipar 4.0-val ugyanis a régóta működő vállalatok mellett a startupoknak is többször sikerült a munkahelyek működésének korlátozása ellen innovatív megoldást találniuk. 

év háza pályázat_budapest-portal
 

Indul az Év Háza pályázat

Idén családi házak és kis társasházak tervezői adhatnak be pályázatot a 2017-es Év Háza pályázatra. A legrangosabb hazai, független, szakmai díjon a nyerteseket 500 000 Ft fődíj és különdíjak is várják.

zöld iroda_raklap_paraván_budapest-portal
 

Zöld irodával duplán jól jár!

Egy szép természetes környezetben mindenki megnyugszik. Az emberek növényekkel teli környezetben hatékonyabbak, ugyanakkor csökken a betegségek előfordulása.

 

Az online vásárlás egyre nő

Elérte a bűvös éves 1 milliárd eurós értékhatárt az összesített hazai online kiskereskedelmi forgalom.

irodai nyomtatás_budapest-portal
 

Nem bírunk élni nyomtatás nélkül

Magyaroroszágon az irodisták 17 nyomtatott lapot dobnak a szemétbe naponta. Ennek kétszeresét, azaz 34 oldal printelnek ki. Azért van ez, mert szeretik a papírlapon elolvasni a számlákat, szerződéseket, táblázatokat, leveleket, kimutatásokat stb. írja egy Epson-kutatás.

 

Digitalizálás = több bevétel

A vállalatok digitális átállása a bevétel növekedés között közvetlen összefüggés fedezhető fel. Ez derült ki az IDC és az Oracle közös felméréséből. Közép-Európának még fel kell zárkóznia, de egyre többen tervezik, hogy bevezetik a digitális eszközöket.

 

Robotok és a fenntarthatóság?

Mire számíthatunk a jövőben? Milyen lesz az élet, ha nagyobb mértékben elterjed a robotizálás? Aggódjunk vagy reménykedjünk valami jobb dologban?

 

A hatékony landing oldal tervezés titka

Az első lépése az online jelenlétnek, hogy legyen egy weboldalunk. A leadek létrehozásához és eladásához azonban egy jól működő landing oldalra van szükség. De hogy mitől lesz profi egy ilyen oldal?

 

Így támadhatnak meg minket a virtuális világban

A világhálón senki sem lehet biztonságban! Ezt a tavalyi évben mind a cégek, mind a magánszemélyek megtapasztalhatták. 

 

Ami hasznos lehet a cégnek...

Folytatjuk a technológiai újítások felhasználási területeiről szóló cikkünket...

képességfejlesztő kuckó_ujlipocia_budapestiek-portalja
 

Kezdjük a gyökereknél - Képességek fejlesztése

Minden pillanatban egyszerre nagyon sok információ ér bennünket. Ezek lehetnek fontosak, vagy éppen érdektelenek egyaránt. Cél, hogy kiszűrjük azokat, amelyek az adott helyzetben a számunkra fontosak, s figyelmünket ezekre tudjuk összpontosítani, s egyben ki kell kapcsolni azokat az információkat, amelyek lényegtelenek.

 

Ami sokat segíthet a cégnek

Jó tudni, hiszen a technológiai fejlődéssel járó újítások beleszólhatnak a szokásos üzleti menetrendekbe. Ha figyelünk, az segíthet, ha nem foglalkozunk ezekkel a dolgokkal, akár a cég sikere múlhat rajta.

 

Terjednek a felhőalapú megoldások

Egyre több szervezet és cég választ felhőalapú megoldásokat, bár még nem látják át teljesen, milyen üzleti előnyökkel járnak igazán. Az is probléma, hogy kevés a szakember ezen a területen, valamint még nincs igazán jó stratégia, ami a gyors átállást segítené.

bmw-motor-budapestiek-portalja
 

Új BMW modell a Motorrad Vision Next 100

Kijött a BMW új motorkerékpár modellje, amit arra terveztek, hogy bemutassák a cég  futurisztikus elképzelését a motorozás jövőjéről.
A Motorrad Vision Next 100 –at alkotói a - pie-in-the sky- néven emlegetik.
 

 

Robotok, mint alkalmazottak?

Úgy tűnik, a megoldás a munkaerőhiányra, hogy robotokat használunk. Az Európai Unió szorgalmazza a robotok bevezetését a különböző területeken, ezért az iparban már el is terjedt a használatuk. 

 

A jövő digitális munkahelyei

Új kihívások elé néznek a jövő munkavállalói, mert  most még nem tudják, hogy milyen kompetencia lesz szükséges...

 

Az Airlander 10 tesztje sikerült

A világ legnagyobb légi járművét Nagy–Britanniában tesztelték. A teszt során a jármű 20 percet volt a levegőben a Londontól északra fekvő cardingtoni repülőtéren.

 

Mindent a célért!

Minden vállalkozónak – legyen kicsi, vagy nagy – az az egyik legfontosabb, hogy csökkentsék a költségeiket, ugyanakkor növekedjen a hatékonyságuk. 

 

A ND40 hálózati analizátor bemutatása

Nem csak nálunk, hanem a partnereinknél sem lassítottak a nyár folyamán. Augusztusban mutatták be az ND40-es hálózati analizátort, amely képes több mint 500 paraméter mérésére, rögzítésére, például akár az 51. felharmonikus mérésére is. Relés vagy analóg kimenet, beépített webszerver, a színes kijelzőn számos lehetőség áll a rendelkezésre a mért adatok bemutatásár

 

Geodesic Dómok

A geodéziai dóm egy olyan eljárással készült építmény, mely lehetővé teszi nagy tömegű boltozatok megépítését szakaszosan, kis lépésekben. Az alapból kiindulva, rétegről rétegre haladva kerülnek helyükre az alaposan megtervezett háromszögek.

 

Rákattantunk a digitalizációra?

Egy felmérésben összesen 139 országot vizsgáltak és tettek sorrendbe aszerint, az informatikai és kommunikációs technológiák felhasználásának mértékét figyelembe véve. 

 

Hogyan oldjuk meg a fan-coil és a padlófűtés/hűtés szabályozását?

Az IAS Automatika Kft. újabb hasznos információkkal szolgál az építkezőknek.

 

Eminens modellek a Dell iskolakezdési kínálatában

2 az 1-ben készülékekkel, laptopokkal, asztali számítógépekkel és játékra tervezett modellekkel készül az iskolakezdésre a Dell 

felhőkarcoló a deák téren_budapest-portal
 

Elegáns felhőkarcolót terveztek a Deák térre

Van egy új elképzelés, mi szerint egy 96 méter magas felhőkarcolót építenének a Deák térre. Elkészült a látványterv is. A magassága egyértelmű, ha megnézzük, hogy a Parlament és a Bazilika is egészen pontosan 96 méteres.

tesla model 3_budapest-portal
 

A Tesla új gyára brutális kapacitással épül

A Tesla új gyára: a Model minden várakozást felülmúló 20 milliárd dollár forgalommal számol az elkövetkező 3 évben.

mesterséges intelligencia a rezsicsökkentésben_budapest-portal
 

Rezsicsökkentésre is jó a mesterséges intelligencia

A Google új technológiát, a DeepMind mesterséges intelligenciát használta az adatközpontok hűtőrendszerének hatékonyságára.

biopiramis_szahara_kairo_budapest-portal
 

Biopiramis

Az elsivatagosodás egyre nagyobb probléma szerte a világon. Az USA székhelyű tervezőcsapat kísérletet tesz arra, hogy visszafordítsa ezt az óriási környezeti problémát egy igazán ambiciózus megoldással, a Bio-Pyramid-dal, azaz a biopiramissal

 

Vásárolj egy érintéssel

2015 júliusa óta nálunk is használható Masterpass, ami a digitális fizetés kibővítését jelenti. Kényelmesebbé és egyszerűbbé válik a fizetés: a mobiltelefon egyetlen érintésével is lehet fizetni.

erőnlét napközben_budapest-portal
 

A high-tech párna, amely ébren őrzi az álmodat

Mindössze egyetlen napra volt szüksége a fejlesztőknek ahhoz, hogy a ZEEQ gyártásához szükséges 50 ezer dollárt összekalapozzák a Kickstarteren - sőt az azóta eltelt öt nap alatt már majdnem háromszor annyi is összejött. Mégis mit tudhat egy párna, amiért a megrendelők szinte látatlanban kifizetnek 179 dollárt, azaz csaknem 50 ezer forintot?

e-kereskedelem
 

Összefonódás a sikerben

A logisztikának is szárnyakat ad az e-kereskedelem, ami jó hatással van az üzleti életre.

Épületautomatika
 

IAS Automatika ajánlata

20 éve az épületautomatizálás területén

Segíthetünk Önnek?

Transit Elevated Bus
 

Szuperbusz az autók fölött

Kínában tervezik megalkotni az következő futurisztikus tömegközlekedési eszközt.

Robot taxi
 

A taxis robotok világa: pro és kontra

Az Internatioanl Transport Forum egy felmérést készített arról, milyen következménye lenne, ha Lisszabonban a városi autóforgalmat önjáró taxiflottára cserélnél. A technológia előnyeit és hátrányát is figyelembe vették.

Internet of Things
 

New IP, avagy üzleti hálózatok a jövőben

Egyre nagyobb teret nyer az Internet of Things, átformálva ezzel az üzleti életet. A technológia egyre jobban meghatározóvá válik, így elkerülhetetlen, hogy minél hamarabb fejlesszék a vállalatok az infrastruktúrájukat.

Digitalizáció
 

Csak továbbképzéssel tudunk felkészülni a digitalizációra

Bár a magyar munkavállalók nem tartanak a digitalizációtól, a többség úgy gondolja, hogy csak továbbképzés segítségével tudna lépést tartani a fejlődéssel

 

3D-s nyomtatóval készült irodaépület? - Igen, már létezik

Átadták Dubaiban azt a irodaépület-prototípust, amelyet teljes egészében egy 3D-s nyomtató segítségével hoztak létre.

 

stratobus kémléghajó_budapest-portal
 

Hipermodern kémléghajót fejleszt egy európai cég

A Stratobus öt tonnát nyom, és ugyanennyi évig maradhat megszakítás nélkül a levegőben.

budapest okosváros_budapest-portal
 

Budapest okosváros, csak el ne butuljon

Budapestnek sikerülhet Európa egyik meghatározó városává válni. Hogy pozitívan alakuljanak a dolgok, ahhoz nem lesz elég az műszaki újítás, ahhoz komoly gazdasági fejlődés és az itt élő emberek megfelelő gondolkodásmódja is szükséges

Oldalak

Teteje