Szabadidő, sport

Mit jelent nekem a harcművészet? Valami olyat, amelyben az ember kiteljesedhet, épitheti testét, lelkét, szellemét. Vannak dolgok az életben, melyek segtenek megérteni a szentség lényegét. A harcművészet is ilyen. 

Valamit úgy tisztelni és élni azt, hogy nem tudsz nélküle élni, ez az életed. Tanit és beleivódik az egész lényedbe. Elkisér utadon akkor is, ha fizikailag abba is hagyod a művelését.

Van a szellemiségében, a lelkületében egy olyan esszencia, amelyet minden igazi tanitvány továbbvisz és megérinti vele a környezetetét.

Akár harcművész vagy, akár nem, biztosat hatással van az életedre. Ha másképp nem, a mozifilmek hagynak mély nyomot benned. A legtöbben tudjuk, ki Dolph Lundgren, aki 3. Danos Shinkyokushin Karate mester (Sensei). Rengeteg fiatalnak lett ő példaképe és adott inspirációt a karate űzéséhez.

A harcművészetekből szinte nem lehet kiöregedni. Bárki elkezdheti vagy folytathatja, mert inkább gondolkodásmód, elkötelezettség. Igaz, sokan vallják, ha nem tölti ki az életed, nem vetted komolyan. Igy vagy úgy, nem lehet közönyösnek maradni iránta.

Engem annak idején nagyon megérintettek a régi mesterek történetei, csoda számba menő tetteik. Amikor a Kyokushin Karate megalapitója, Masutatsu Oyama életéről mesélt nekem valaki és a debreceni csapat edzéseinek lelkületéről, úgy döntöttem, hogy ezt akarom csinálni. Sokáig minden edzésen ott voltam...felejthetetlen évek voltak...aztán úgy alakult, hogy abbahagytam...de gyakran eszembe jutnak ezek az emlékek...és nagyon jó érzés tölt el, hogy ott lehettem köztük....

Debrecenben egyre több egyesületben lehet harcművészetet tanulni, nem akarunk különbséget tenni. Időnként irunk cikket egy-egy eseményről, de szivesen készitünk interjút jeles debreceni harcosokról, harcművészekről is.

A Shogun SE kitartó fiai és lányai rendszeresen vesznek részt emberpróbáló versenyeken. Például: Augusztus 18.-án rendezte az erdőspusztai arborétumban a Debreceni Kilóméterek Sportegyesület valamint a Hajdú Rendészeti Sportegyesület a 8.5 km-es őrült futást, melyen 24 akadállyal kellet megküzdeni az “őrült futóknak”
A Shogun SE-t Sempai Szabó György, Szentpéteri Dia és Szabó Eszterke képviselte ezen a rendezvényen. A női kategóriát Dia nyerte nem kis előnnyel! Ezzel idén már a Kékes csúcsfutás után a 2. futóversenyét nyeri! Augusztus 25.-én 3 fő képviselte az egyesületet a XII. Hajdúszoboszlói Aquapark futóversenyen. A 10 km-es pályán Sensei Rácz Csaba, Incze László és Szabó István futott. A versenyt nehezítette, hogy 39 fokos hőségben, a repülőtéren kellett teljesíteni a távot. Árnyék nélkül ez komoly kihívásnak bizonyult. A hőség ellenére 653 futó teljesített különböző kategóriákat! Az egyesület tagjai a táv teljesítése után különböző ajándékokat vehettek át a szervezőktől. (A két hir forrása: Shogun SE)

Egyébként, ha megjött a kedved, az 5 éves egyesület most tagfelvételt hirdet, korra és nemre való tekintet nélkül. Mindenkit szeretettel várnak. OSU!

BUdapest Portál Toszkána Firenze
 

Toszkána-Firenze Fagyifesztivál idején

Mindenki tudja, hogy az olasz kézműves fagyi világhírű. A fagylalt készítésének három nagy fellegvára van Olaszországban, melyek közül az egyik Toszkána. Jöjjenek velünk, gyönyörködjenek a fantasztikus kulturális látnivalókban, és kóstolják meg a hamisítatlan olasz ízeket Firenzében.
 
Montenegró nyaralás autóbusszal Albániával füszerezve
 

Montenegró nyaralás autóbusszal Albániával füszerezve

Rövid, de annál tartalmasabb utunkon nem csak tengerparti pihenés és fürdőzés várja mindazokat. akik velünk tartanak, hanem számos balkáni város impozáns látnivalóit is megmutatjuk Önöknek.
 
 

Budapestet is elérte a selyemút?

Budapestre érkezett a kínai Changsa tartományból az első, 41 vagonból álló konténervonat, amely Kína hagyományos Selyemútvonalán jött, és közel 20 magyar és nemzetközi vállalat kereskedelmi termékét szállította.

nőközpontok Magyarországon
 

Nőközpontokat hoznának létre

Nőügyekkel mégis foglalkoznak: nőközpontokat hozna létre a kormány. Az országszerte létrejövő nőközpontok helyi szinten segítenék a nők foglalkoztathatóságát tanácsadásokkal vagy képzésekkel.

Budapest Portál
 

Görögország, Chalkidiki-félsziget, Diana apartmanház

SARTI 1922-ben alapított kis halászfalu kb. 1000 lakossal. A Halkidiki-félsziget középső „lábán”, Sithonia-n található, szemközt a tengerből több mint 2000 m-re kiemelkedő, lenyűgöző és fenséges Athos - csúccsal.
 
Budapest portál La Grotta Utazási Iroda
 

Elba szigete és Toszkána kincsei középkori fesztivállal

Utazásunk során elkalauzoljuk Önöket a középkor nagy alakjairól híres  Toszkán városokba, időutazáson veszünk részt helyi fesztiválokon, zenés rendezvényeken, és belekóstolunk a vidék ízletes, hagyományos ételeibe és italaiba is.
 
hűsítő matrac kutyának
 

Hűsítő termékek nyárra

Itt a nyár, jön a kánikula, mindenki a strandra, a hűvösbe vágyik. Nincs ez másként kis kedvenceinkkel sem. Ráadásul némelyik hatalmas bundával rendelkezik, ami még nehezebbé teszi a forró nyári napokat. Hogyan is tudnánk könnyebbé tenni nekik ezt az időszakot…?

Leánybúcsú és legénybúcsú a Cactusban
 

Leánybúcsú és Legénybúcsú a Cactus Pub-ban!

Leánybúcsú és  legénybúcsú helyszín külön teremmel és welcome drink-kel.
 
Bizonyára nagyon sok mindent szervezel a legjobb barátnőd, testvéred, leendő sógornőd leánybúcsújára. Most már eljutottál az esti programhoz is.  Épp a legjobb party helyszínt keresed.
 
MEGTALÁLTAD!
Olasz kaland, Budapest Portál
 

Olasz Kaland, Ritmus Dolce Vita

Édes élet, simogató tenger, nyári ritmusok.
 
Éjfélkor elindulunk Budestről, éjszaka folyamatos utazás rövid pihenőkkel Szlovénián át.
 
Budapest portál
 

Húsvéti 3 bulinap a Cactusban!

Partyzz éjjel locsolkodj nappal!
 
Használd ki a hosszú hétvégét! Bulizz ahogy a csövön kifér. Nekünk nem kell félmaraton vagy spartan race. Megmutathatod milyen az igazi túlélés! 3 éjszaka tánc, buli, sör, pálinka vagy koktél.
 
 
Budapest portál
 

Szlovénia legszebb kincsei

Ismerje meg velünk Szlovénia varázslatos kincseit egy röpke háromnapos kirándulás során.
 
év háza pályázat_budapest-portal
 

Indul az Év Háza pályázat

Idén családi házak és kis társasházak tervezői adhatnak be pályázatot a 2017-es Év Háza pályázatra. A legrangosabb hazai, független, szakmai díjon a nyerteseket 500 000 Ft fődíj és különdíjak is várják.

zöld iroda_raklap_paraván_budapest-portal
 

Zöld irodával duplán jól jár!

Egy szép természetes környezetben mindenki megnyugszik. Az emberek növényekkel teli környezetben hatékonyabbak, ugyanakkor csökken a betegségek előfordulása.

Cactus Juice Pub Budapest Portál
 

Mi még mindig csináljuk a karnevált!

Február utolsó hétvégéjére szerveztünk nektek egy fantasztikus FARSANGI házibulit. 
 
Express Plussz Utazási Iroda Budapest Portál
 

Olasz Kaland, Ritmus Dolce Vita

Édes élet, simogató tenger, nyári ritmusok - ismerje meg Olszország exotikus világát!
 
Budapest Portál ExpresszPlussz Utazási Iroda
 

Osztrák Dunakanyar- Wachaui Sárgabarack Fesztivál

Tartson velünk Ausztria pazar világába, Wachauba, ahol a világhírű sárgabarack fesztiválra is meghívjuk.
 
Budapest Portál Expressplussz Utazási Iroda
 

Tavaszi nagybevásárlás Schönbrunni kastély látogatással

Indulás kora reggeli órában,  folyamatos utazás pihenőkkel Bécs irányába. Út közben sem unatkozunk, ismerkedünk Ausztriával, érdekes kedvcsinálókkal, információkkal színesítjük utazásunkat.  
 
Budapest Portál Cactus Juice Pub
 

Januparties a Cactus Juice Pub-ban!

Jól jegyezd meg a nevet JANUPARTIES a név garancia alegjobb PUBPARTYKRA 2017 januárban.
Budapest portál Expresszplusz Utazási iroda
 

Szlovénia legszebb kincsei

Tartson velünk egy csodálatos utazásra, amiben felfedezzük Szlovénia legszebb kincseit. 
 
Cactus Juice Pub
 

Cactus Juice januári bulihétvége!

Jöhet az első 2017-es bulihétvége? 
Ne maradj otthon. Gyere és bulizz egy olyan helyen ami már 20 éve minden hétvégén fantasztikus partykkal
 
finom vacsorákkal és felejthetetlen koktélokkal kényezteti vendégeit a VI. ker. Jókai Tér 5. alatt. Profi djk
 
Velencei karnevál Budapest Portál
 

Velencei karnevál gazdagon

Meghívjuk Önöket Velence varázslatos világába, a mágikus karneválok hazájába.
 
képességfejlesztő kuckó_ujlipocia_budapestiek-portalja
 

Kezdjük a gyökereknél - Képességek fejlesztése

Minden pillanatban egyszerre nagyon sok információ ér bennünket. Ezek lehetnek fontosak, vagy éppen érdektelenek egyaránt. Cél, hogy kiszűrjük azokat, amelyek az adott helyzetben a számunkra fontosak, s figyelmünket ezekre tudjuk összpontosítani, s egyben ki kell kapcsolni azokat az információkat, amelyek lényegtelenek.

Budapest Portál Velencei Karnevál
 

Velencei Karnevál gazdagon

Közeleg a tél, közeleg a karneválok időszaka is. Meghívjuk Önöket egy csodálatos februári utazásra Velencébe, a titkok és misztériumok világába. 
 
Budapest Portál Advent Bécsben
 

Adventi varázslat Bécsben

Bár még csak október van, már ideje készülődni a téli ünnepekre, tervezni a programokat. Egy varázslatos utazásra invitáljuk meg kedves olvasóinkat Bécsbe, advent idejére.
 
 

Üdülés Dalmáciában kirándulásokkal

Cetina folyó torkolatában található elbűvölő OMIS városába érkezünk. Csónakokból gyönyörködünk a Cetina folyó kanyonjában úton RADMAN felé. Fakultatív kirándulások a műemlékben gazdag HVAR városába, körbehajózzuk a POKOL-SZIGETCSOPORTOT, útközben kikötünk a Brač-szigeti MILNAN. Egész napos kirándulásokkal színezhetjük nyaralásunkat a "földi paradicsomba", DUBROVNIKBA.

moringa olaj_Mademoiselle Van Salon_budapest-portal
 

Moringa fa szépítő adománya: moringa magolaj

Ismét egy olyan növény, amelynek létezéséről sem tudtunk korábban, most pedig a kozmetikai iparban bukkan fel mint elképesztő tulajdonságokkal rendelkező alapanyag. A moringa levele megközelítőleg 46 antioxidánst tartalmaz, így egyike a leggazdagabb természetes antioxidáns forrásoknak.

felhőkarcoló a deák téren_budapest-portal
 

Elegáns felhőkarcolót terveztek a Deák térre

Van egy új elképzelés, mi szerint egy 96 méter magas felhőkarcolót építenének a Deák térre. Elkészült a látványterv is. A magassága egyértelmű, ha megnézzük, hogy a Parlament és a Bazilika is egészen pontosan 96 méteres.

Kiadó lakások Budapesten
 

Lakásbérlés a fővárosban

Hirtelen nagy kereslet: Az elmúlt hét tapasztalatai alapján a diákok szinte rohamot indítottak az olcsóbb lakásokért.

 

Misztikus Bosznia és a piramisok 3 nap/2 éj

Utazásunk során megismerkedünk az "Európa szívének" is becézett ország egy részét. Bosznia fővárosát Sarajevo-t, ahol kelet és nyugat kultúrája találkozik, a világ egyetlen városa, ahol néhány száz méteren belül katolikus és ortodox templom, mecset és zsinagóga is található. Szarajevón kívül számos érdekességgel ismerkedhetünk meg.

biopiramis_szahara_kairo_budapest-portal
 

Biopiramis

Az elsivatagosodás egyre nagyobb probléma szerte a világon. Az USA székhelyű tervezőcsapat kísérletet tesz arra, hogy visszafordítsa ezt az óriási környezeti problémát egy igazán ambiciózus megoldással, a Bio-Pyramid-dal, azaz a biopiramissal

 

Hiába a munkaerőhiány, nem kellenek az 55 év felettiek?

A tehetséges munkavállalók kivándorlása, a társadalom elöregedése, valamint a szakképzések és a munkáltatói igények ellentmondásainak eredményeként egyre nagyobb problémát jelent a munkaerőhiány Magyarországon. „A helyzet kritikusságát jól mutatja, hogy a Flexibility@Work elemzésünk szerint 2030-ra hazánk öreg társadalommá válik, vagyis minden ötödik lakos be fogja tölteni a 65. életévét” – mondta el Baja Sándor, a Randstad Hungary ügyvezető igazgatója.

gastropolis főzőiskola rendezvényközpont_budapest-portal
 

Gastropolis Főzőiskola

Főzzünk együtt!

uber-taxi_budapest-portal
 

Ezermilliárd forintnyi tőkét fektetnek az Uberbe

Az Uber az eddig legnagyobb befektetését szerezte meg, és ekkora készpénztartalékkal még könnyebb lesz diktálni a trendeket a személyszállítás piacán. A szaúd-arábiai Public Investment Fund (PIF) nevű alap 3,5 miliárd dollárral, azaz nagyjából  980 milliárd forintnyi tőkével gazdagította az Ubert.

 

Szlovén hétvége 2 nap/1 éj

Programunk alatt megannyi titokzatos történet és páratlan természeti szépség tarkítja majd utunkat. Meglátogatunk egy trópusi parkot, mely egyben Közép-Európa egyetlen orchideatermesztő vállalkozásaként is működik. Megismerkedünk a szeretet városával, Ljubljanával és a szimbólumának tartott várral, a „szlovén Akropolisz” történetével.

China Smart Expo
 

China Smart Expo

Időpont: 2016. június 13-15.
Helyszín:  Budapest China Mart  Budapest, 1152 Budapest, Szentmihályi út 171.

budapest okosváros_budapest-portal
 

Budapest okosváros, csak el ne butuljon

Budapestnek sikerülhet Európa egyik meghatározó városává válni. Hogy pozitívan alakuljanak a dolgok, ahhoz nem lesz elég az műszaki újítás, ahhoz komoly gazdasági fejlődés és az itt élő emberek megfelelő gondolkodásmódja is szükséges

 

Plitvicei hétvége 2 nap/ 1 éj

Felmászhatunk Trsat várához, barangolhatunk a monarchiabeli Rijeka városában, gyönyörködhetünk Opatija fényeiben, megmártózhatunk a kéken tündöklő Adria vizében. Másnap megcsodálhatjuk a zöldbe-virágba borult fenséges látványt nyújtó Plitvicei tavakat, ahol számtalan vízesés zúdul alá.

 

Kutyaiskolában

Lassan nyár vége felé járunk és hamarosan indul a tanév. De nem csak gyermekeink járnak iskolába, kutyusunkat is megéri oktatni. Igazán hálás érzés, amikor séta közben kedvencünk nem rohangál összevissza az úton megugatva minden járókelőt, hanem fegyelmezetten jön mellettünk, figyel a szavunkra, sőt akár póráz nélkül is szabadon sétálhat.

 

Montenegró Albániával fűszerezve 9 nap/7 éj

Tengerparti pihenéssel, fürdőzéssel egybekötött programjaink során felkeressük a jellegzetes muszlim hangulatú Mostart, a gyönyörű mediterrán sétánnyal rendelkező Bar városát, a montenegrói hegycsúcsok ölelésében fekvő Kotori-öblöt, ringatózunk a természeti kincsekben gazdag Skadari-tavon, sétálhatunk a mesébe illő Dubrovnik ódon utcáin.

kamorka_új kollekció_ budapest-portal
 

. . t a v a s z i l l a t . . . Új kollekció a Kamorkánál!

A 2016-os tavasz-nyári kollekciót a virágszirmok formái inspirálták. A textil rétegek játékával megannyi virágszirom elevenedik meg, előtűnik a tulipán, a harangvirág és a szellőrózsa… Szinte érezhető a tavasz illata.

 

Tengerparti nyaralás Riminiben

Nem csak egy mindennapi tengerparti nyaralásra invitáljuk Önöket az Oscar-díjas filmrendező, Federico Fellini szülővárosába, hanem egy igazán sokszínű programot kínálunk mindazoknak, akik velünk tartanak.

Uber Budapest
 

Még a levegő is jobb lesz az Ubertől

Minél többen használják a közösségi alapon szerveződő utazási szolgáltatásokat, annál többen veszik igénybe a közösségi közlekedést is – állapítja meg egy tanulmány, ez pedig hozzájárul a városok levegőjének tisztulásához.

legdrágább az élet Szingapurban_budapest-portal
 

Melyik nagyvárosban a legdrágább az élet

Szingapúrban a legmagasabbak a dollárban számolt megélhetési költségek az egész világon, Budapest ugyanakkor nincs a száz legdrágább város között az egyik vezető londoni gazdaságkutató intézet szerdán ismertetett globális felmérése szerint.

Városi kalandtúrák
 

Városi kalandtúrák

- izgalmas csapatépítés minden korosztály számára
Az InfiniTeam Kft. csapatépítésein garantált az izgalom és a szórakozás. A városi kalandtúra új színfolt a csapatépítések palettáján.

kingdom tower_budapest-portal
 

Ezt tudja a világ első 1 kilométeres felhőkarcolója

Már három éve folyik a világ legmagasabb épületének kivitelezése, a szaúd-arábiai Jeddah városában helyet kapó Kingdom Tower a maga 1008 méteres magasságával minden eddigi rekordot meg fog dönteni

zártkert_ingatlan_budapest-portal
 

Zártkertje van? Akkor erről tudnia kell!

A szakértő a belterületté minősítés felé vezető első lépésének tartja az intézkedést, és az átminősített telkek ingatlanpiaci felértékelődésére számít.

Blaha Lujza_budapest-portal
 

Blaha Lujza a Blaha Lujza térről

A róla elnevezett teret ismerjük, mint a rossz pénzt, őt magát viszont a legtöbben kevésbé. A híresen szókimondó Blaháné vándorszínészek között nevelkedett, már gyerekkorában Prielle Kornélia babusgatta, majd több mint ötven éven át szolgálta a magyar színjátszást. Utolsó éveiben lakása ablakából és erkélyéről nézett le az akkor már róla elnevezett térre. Úgy tartották, mindenki szerette, és ő is mindenkit szeretett. Temetésére még az elcsatolt országrészekből is rengetegen érkeztek, Kossuth Lajost és Jókai Mórt búcsúztatták hasonlóképpen.

Boldog Karácsonyt
 

Karácsonyi üdvözlet

Minden kedves partnerünknek és olvasónknak Békés Boldog Karácsonyt Kíván a Debrecen-Portál !

 

megújuló Duna-part_budapest-portal
 

Egyirányú lehet a Lánchíd, dupla kerékpársávval

Gyalogosbarát, jól használható pesti rakpartot tervezett a Korzó Tervezési Stúdió, ami megnyerte a fővárosi önkormányzat Duna-part megújítására kiírt tervpályázatát. A jelenlegi forgalmi rendbe a Széchenyi térnél nyúltak bele legjobban a tervezők. A legnagyobb változás, hogy a Lánchídon - két kerékpárút között - egy közúti sáv maradna, egyirányú (Budára tartó) forgalommal. A felmérések ugyanis a tervezők szerint azt igazolják, hogy az Erzsébet híd kapacitása elbírja a pesti irányt, viszont felszabadíthatóvá válik a Széchenyi tér, ahol a jelenlegi kör irányú csomópontnak csak a déli fele maradna meg.

 

Fantázia és kreativitás a lakótelepen - változhat a panelhangulat

Új dimenziókat nyit a szín, a kreativitás és a tetterő.

 

Szellemjárás a lakótelepen

A szóbeszéd szerint van Újpesten egy lakótelep, ahol a házak máig okot adnak az aggodalomra, és nem véletlenül: a teljes Pozsonyi utcai lakótelep egy korábbi temető helyére épült.

Fortuna Állóhajó_budapest-portal
 

Fortuna szálloda és étteremhajó

Háromcsillagos kategóriájú szobákkal és étteremmel várjuk vendégeinket. A légkondicionált, patinás Lord Nelson Étterem egész évben várja vendégeit magyaros és nemzetközi ételekkel, ritka ételkülönlegességekkel, valamint széles italválasztékkal. Az étteremből nagyszerű panoráma nyílik Budapest attraktív részeire.

Megnyílt a Mikulásgyár_budapest-portal
 

Megnyílt a Mikulásgyár

Az Ötvenhatosok terén, több vidéki gyűjtőponton, valamint az ország összes postai hivatalában idén is várja a tartósélelmiszer- és játékadományokat a Mikulásgyár.

budapest a múlt században_budapest-portal
 

Budapesten készült fotók a múlt századból

A képek kétharmada a nyolcvanas évek közepétől lomtalanításokon talált fényképekből állt. És bár azóta sok minden változott a honlap és a gyűjtés karakterében, a lomtalanítás mint szenvedély és szérum megmaradt.

ősszel edzeni_budapest-portal
 

Miért pont ősszel kezdj edzeni?!

A tested az őszi és téli időszakban jóval hajlamosabb zsírt felszedni, mint mondjuk tavasszal vagy nyáron. Ha tehát ebben az időszakban kordában tudod tartani a zsírraktárak növekedését, sokkal könnyebb lesz tavasszal a dolgod a további zsírcsökkentésnél. Így lehet nyárra olyan alakod, amilyet szeretnél, anélkül, hogy kemény fogyókúrákat kellene kipróbálnod.

magyar foci_budapest-portal
 

Ismét felívelőben a magyar futball

Aki a hétvégén leült meccset nézni az nem csalódott. A végig izgalmas akciódús mérkőzésen megvertük a Norvég válogatottat. A magyar csapat jól játszott és még a női rajongókat is odaültette a tv-készülék mögé. A fiúk a pályán lelkesen beletették magukat a játékba, mindvégig teljes erőbedobással küzdöttek minden egyes labdáért, helyzetekért és erős volt a védelem is. A játékot öröm volt nézni. Látszott a hosszú kitartó munka a játékosokon. Igazi csapatként játszottak és ez labdarúgósportunk egy fontos fordulópontja lehet, amely után talán már el is hisszük, hogy nekünk is sikerülhet!

 

A 4-es metró két állomását is díjazták az egyik legrangosabb építészeti portálon

A budapesti 4-es metró Fővám téri és Szent Gellért téri állomása zsebelte be az első helyet közösségi építészet kategóriában az ArchDaily nemzetközi
építészeti portál 2015 ArchDaily Building of the Year Awards elnevezésű versenyén.

Oldalak

Teteje