Spirit

 

A jövő szakemberei: boldogság menedzser és Y generációs mindenes

Bár hihetetlennek tűnik, mégis létezik boldogság menedzser pozíció a startup cégek nagy részénél, akik a dolgozók jókedvéért felelnek. De ma már egy vállalkozónak nem csak boldogság menedzserre, hanem chatbotosra, vagy Growth Hackerre is szükségük van. 

 

A 13 legfurcsább munkakör

Munkát keres? Váltana? Íme, néhány, a Business Insider által összegyűjtött furcsa szakma, amivel valóban lehet pénzt keresni. 

 

A kulcsszó: az empátia

Az összeomlás elkerüléséhez alapjaiban kell változtatni fogyasztáscentrikus világunkon. Bár vannak alternatív gazdasági modellek, az áttörést mégis a társadalmi vállalkozások hozhatják meg a megosztásos vagy magas szinten támogatott körforgásos gazdaság helyett.

 

Miért nem mer fizetésemelést kérni a nő?

Mi a különbség a női és a férfi pályázók között, ha fizetésről van szó? Lényegében az, hogy a nőknél legalább nyolcszor nagyobb a valószínűsége annak, hogy alkudozás nélkül elfogadják a felkínált munkabért, mint a férfiak. Egy kutatás pedig kimutatta, hogy mi az az ok, amelyre ez visszavezethető.

 

Mi is az, ami igazán fontos?

Ha megvoltak az újévi fogadalmak és az év végét is kipihentük, indulhat a munka, az üzlet. Még ha kicsit nehezen is, de be kell rúgni a motort, aztán felpörgetni.

 

A csapatot a célok teszik

A csapat megtartásához fontos, hogy a vezető tudassa a célokat az emberekkel, motiválja őket, és fenntartsa a csoport szellemét, figyelmet fordítson az energiájának befektetésére. Ehhez megfelelő célokra is szükség van, fontosnak kell lennie számunkra, hogy minél többet tegyünk érte saját akaratunkból. 

 

Több siker, kevesebb stressz

A stressz ma már minden ember életében megjelenik, szinte lehetetlen elkerülni. Találkozunk vele, ha iskolába járunk és akkor is, ha már dolgozunk. A stressz egy módon csökkenthető, ha megtanuljuk, hogyan kezeljük.

 

Ami minden sikeres kapcsolatban fontos

Mi segíti a cégvezetőt abban, hogy sikerre vigye vállalkozását? Sok ötlet eszünkbe jut – lehet, hogy jogosan - de gondolunk-e arra, ami igazán lényeges? 

húsvét_nagypéntek_böjt_budapest-portal
 

Nagypéntek van, a böjt ideje

A nagypénteki böjt idején nem főznek, sütnek zsírral. Ezen a napon az emberek felkeresik a temetőket, meglátogatják halottaikat, megtisztogatják a sírokat. Nagypéntek emlékére a katolikus templomokban már nagycsütörtökön elnémulnak a harangok.

Új év 2016
 

Milyen éved lesz 2016-ban?

Az Újév sokunknál fogadalmakkal indul. Az év végén pedig, amikor elszámolunk saját magunkkal, kiderül, melyiket tudtuk betartani.

jobb döntés ha alszunk_budapest-portal
 

Jobb döntéseket hozunk, ha alszunk rá egyet?

A népi bölcsesség szerint, a komoly döntésekre a legjobb aludni egyet. A bölcsesség szerint az alvástól azt várhatjuk, hogy az éjszaka folyamán a helyükre kerülnek az élményeink, gondolataink, és másnap tisztábban mérjük fel a helyzetet, jobban tudunk dönteni.

kutyaörökbefogadás_budapest-portal
 

36 kutyának a mai volt a legszebb napja

Kedvenceinket elődeink már 10-100 ezer évvel ezelőtt háziasították. Az akkor vad farkasokkal építettek ki olyan kapcsolatot, ami ide vezetett. Az akkori állatok még ragadozók voltak, képesek voltak ellátni magukat és féltek az embertől. A sok ezer év alatt ez egy olyan szövetség lett ember és kutya között, amelyben ezt az életképes vadságukat feladták és az ember szolgálatába álltak. Mi pedig felelősséget vállaltunk ezekért az állatokért és ez nincs másképp ma sem. Fontos, hogy ezekkel a hálás és a gazdiért élő ebekkel törődjünk, szeressük, tiszteljük őket! Ha az ember egy picit figyel, rájön mennyi törődést, figyelmet és szeretetet adnak nekünk csak pár simogatásért, néhány jó szóért és egy kis ételért. Figyeljünk rájuk, mert megérdemlik!

 

A változási képesség értéke

Jelen világunk nagy vesztesei, akik félnek a változástól. Ha általános komfortzónájából nem tud/akar kimozdulni, az idő nem Önnek dolgozik.

Hangterápia
 

A hangrezgések alkalmazása egészségünk megőrzésében

A hangrezonanciát ősidők óta használja az emberiség a gyógyításban. A hangnak lehet ártó vagy gyógyító hatása. A környezeti zajok nem tesznek túl jót velünk, és vannak olyan hangok, melyek kifejezetten csodákra képesek.

Magyar Népmesék
 

Magyar népmeséink – mindennapi útmutatóink

A gyermekeink életében a mese nagyon fontos szerepet tölt be. A mesék világa ma is élni tanít, rádöbbent az egyéni döntések és tettek fontosságára, nélkülözhetetlenségére - a személyes erőfeszítés horderejét hangsúlyozza.

Magyar nyelv
 

Anyanyelvünk tisztasága

Az idegen szavak – melyek egyre jobban elárasztják nyelvünket – kiszorítják a sok magyar szóárnyalatokat a használatból.
Mit tehetünk ez ellen?
Molnos Angéla, a Magyarító könyvecske (ötödik javított, átdolgozott kiadás, 2005) bevezetőjében írja, hogy gondolkodjunk magyarul, érezzünk rá az idegenségekre, és találjuk meg a szép, helyes, szabatos magyar szót vagy kifejezést.

debrecen-portal makovecz
 

„…összekötni az eget és a földet…” - Makovecz Imre művészete

Az ember úgy dolgozzon, hogy szórakoztassa a jó Istent. És az pedig örökkévaló, és fenntartja és kormányozza ezt a világot, ha őt sikerül szórakoztatni, akkor az egész világ kapott valamit.

debrecen-portál
 

A tulipán

Az örök nő
A növényi díszítőelemek között is kiemelkedő helyet foglal el a tulipán.Önmagában is egy kompozíció lehet, és mindig a nő jelölője.
A nő arra született, hogy befogadni, megnyílni, szeretni, a szeretet által önmagát tudatosan átadni, a szeretet által egységet létrehozni, teremteni, szülni, újjászületni képes legyen.

 

A hímzés mágikus ereje

A népművészetünkben jelenlévő képi információ a Világegyetem élő (és azon túli) szerkezetét jelenítik meg előttünk, bennünk. A hagyomány arra való, hogy visszavezesse az embert önmagához! “Utolsó szent örökségünk ez, amit senki tőlünk el nem vehet: népművészetünk ősi titka. Isten adta, tündér ihlette, ember álmodta örökség ez, melynek egyetlen tulajdonosa a Magyar, bárhol éljen is.”
- Wass Albert -

Sun and Life Body Spa
 

Sun and Life Body Spa

Szolgáltatásaink:

haloween party a Liszt Ferenc téren a Becketts-ben
 

Halottak napja

Día de los Muertos

debrecen-portál
 

A világ leghidegebb faluja - A jégkorszak küszöbén

Az orosz tudósok egy kisebb jégkorszak beköszöntét jósolják 2014-ben. Cáfolják a globális felmelegedés elméletét és marketingfogásnak nevezik azt.

 

Nézőpontok a pénzről, a világról

"Te magad légy a változás, amit látni szeretnél a világban"
Embereket mutatunk be, akik másként kezdtek el gondolkodni róla. Megváltozott az életük.
Kellenek olyan szemléletek, amik végre más irányba vihetik a világ szekerét.

 

A fény az élet forrása

A fény az élet forrása.

 

„Ki tudjuk-e szeretni egymásból a jót”?

BÖJTE CSABA és a Dévai Szent Ferenc Alapítvány árva gyermekei is részt vettek a 44. Debreceni Virágkarneválon.

 

Minden élő gyógyítása

augusztus 5. 18.00-20.00
Minden élő gyógyítása Uwe Albrecht augusztusi INNERWISE előadás-sorozata

 

Damanhur

Oberto Airaudi ( alias Falco ) álmaként 1975-ben létrejött szellemi törekvés, mára egész mozgalommá fejlődött és egy közösség mozgatóerejévé vált. Damanhur Falco távozásával is tovább épül.

 

Érintések

A szavak megérintenek. Minden kommunikál mindennel. Vannak versek, melyek elindítanak valamit bennünk és csak hagynunk kell...

 

A MAGYAROK BELSŐ TÖRVÉNYE

Létezik egy ilyen szemlélet: Földünk poláris élőlény, s a rajta található Élettel, köztük az Emberrel is, zárt Egységet képez.

 

„Nagyanyáink praktikái”

A „Nagyanyáink praktikái” rendezvénysorozatban július 16-án (kedden) 13 órától az elfeledett ízek, a népi ételek kerülnek terítékre a DMK Kismacsi Közösségi Házában ahol a látogatók régi, hagyományos receptekkel is megismerkedhetnek, de lesz ételkóstoló is.

 

Az ember, mint energia

Ha minden rendben van az emberi testben, boldogok, nyugodtak, kiegyensúlyozottak vagyunk, akkor harmonikus a rezgésünk, ez a természetes állapotunk, hisz ilyennek születtünk.

 

"A földönkívüliek és a földi civilizációk"

Aranyi László kutató-tanár: Univerzum előadások - Debrecenben 2013. április 13-án szombaton 15 órától az Aquaticum termál és Wellness Hotelben.

 

A MAGYAR NEMZET HÉT PARANCSOLATA

Egy régi írás, amely ha "igaz-igaz", akkor a magyarok milyen kapcsolatban vannak egymással, a múltjukkal és milyen önbecsüléssel bírnak? Wass Albert írta le és mi olvassuk el.

 

Magyarok után kutatva

A magyarok eredetéről, származásáról rengeteg írás található könyvekben leírva és ma már a világhálón is. Egy részük a szokásos, gyakran hallott és tanult történelem, más részük néhol megdöbbentő vagy éppen merőben új szemléletet, ismeretet mutat meg.

Teteje