Iparosok, termelők

 

Még mindig szerencsét hozhat a kéményseprő

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tájékoztatása szerint a tavalyi évben 13 százalékkal több szén-monoxid-mérgezéses esetet regisztráltak, minden második alkalommal a fürdőszobában következik be toxikózis. A Szerelvénybolt Kft. legfrissebb kutatása szerint a magyarok 80 százaléka fél a szén-monoxid-mérgezéstől, de csak tízből ketten tartanak otthonukban szén-monoxid-érzékelőt, miközben Budapesten a FŐKÉTÜSZ 1300 életveszélyes esetet tárt fel 2017-ben kéményellenőrzései során, és 29 000 olyan hibát vagy szabálytalanságot regisztráltak, melyeket az előző években már jeleztek az ingatlan tulajdonosának, de azokat nem hárították el.

informatikus képzés
 

Nem zsenikre, csak „informatikus-kőművesekre” lenne szükség

A magyarok többsége elutasítja az informatikusokkal kapcsolatos sztereotípiákat, a területen dolgozók humorosak, ápoltak és egyáltalán nem magányosak – derült ki a NetAcademia friss kutatásából.  Mindezek és a vonzó fizetés ellenére mégis kevesen választják a szakmát, mert túlgondolják, hogy milyen kvalitásokra és energiabefektetésre van szükség az informatikussá váláshoz.

A biodiverzitás
 

A biodiverzitás

Az MTA Ökológiai Kutatóközpont kutatói a Nature Ecology & Evolution folyóiratban jövőbe mutató módszertani újításokat mutatott be a biodiverzitás vizsgálatát és védelmét illetően. 

új építésű ingatlanok, mire kell figyelni, legjellemzőbb hibák, ingatlan piac
 

Erre figyeljen az újépítésű ingatlan vásárlásakor

A vásárlókban sokszor merül fel a kérdés, hogy megfelelő minőséget kapnak-e a gyors beruházásoknak és a rövid kivitelezési időnek köszönhetően?

műgyanta padló otthonra
 

Műgyantapadló az otthonunkba

A lakásfelújítás mindig nagy gonddal jár, milyen színűek legyenek a falak, mit kell felújítani, milyen legyen a padló? Amikor műgyanta burkolatot választunk, azt gondosan kell tennünk. Főként azért, mert a műgyantának magas a teherbíró képessége, ellenálló a vegyszerekkel szemben is, jellemzően az ipari felhasználásban terjedt el.

munkaruha, munkavédelmi felszerelés
 

Változatos kínálat a munkaruha webshopban

Az, hogy az alkalmazottak betartsák a munkavédelmi előírásokat, hogy megfelelő körülmények között dolgozhassanak, minden munkahelyen elsődleges fontosságú. 

 

Télikertek design eleme a műgyanta padló

Télikertek ideáis padlózata lehet a minimal stílust követő hófehér, beige vagy világos szürke, de a mintákat kedvelőknek márványos árnyalatokkal megoldott padlót is javasolhatunk, vagy a luxus kivitelről álmodóknak az intarzia utánzatú illetve a különféle 3D képekkel alkotott műgyanta padlóburkolat.

 

Modern, szép és magas minőségű

Gyönyörű és erős az a műgyantapadló, amely nemcsak lakása, de irodája, üzlete, műhelye vagy akár a vállalat egészének stabil alapzata lehet.  Bemutatjuk a műgyantapadló felhasználási lehetőségeit képekkel illusztrálva.

 

Rekord mennyiségű állásra lehet jelentkezni

Több mint 33 ezer új állást hirdettek meg a cégek a legnagyobb állásoldalon 2017 első negyedévében. Sok esetben a munkaerőhiány miatt csökkentek a jelöltekkel szembeni elvárások is. Ettől függetlenül a cégvezetők és HR szakemberek döntő többsége változatlanul ragaszkodik ahhoz, hogy lássa a fehérgalléros pozícióra jelentkező jelölt önéletrajzát. A kékgalléros álláshirdetések többségében is elvárás a CV, de egyre több helyen elfogadják már az egyszerűbb, adatlapos jelentkezést is.

 

Komposztálható csomagolóanyag lehet a világ megmentője

Hogyan szűntethető meg a pazarlás? Hogyan működhet a körforgásos gazdaság? Például a komposztálható csomagolóanyagokkal.

 

Egyre nagyobb szerepet kap a CSOK

A Családi Otthonteremtési Kedvezmény (CSOK) egyre jelentősebb szerepet játszik a lakáshitel- és a lakáspiacon egyaránt.

 

Miért is jó egy Télikert? Van néhány ötletünk.

A télikert nagyon sok szerepet tud betölteni egy házban: lehet nappali, napfényes iroda, étkező, vagy csak egyszerűen pihenő helység.

év háza pályázat_budapest-portal
 

Indul az Év Háza pályázat

Idén családi házak és kis társasházak tervezői adhatnak be pályázatot a 2017-es Év Háza pályázatra. A legrangosabb hazai, független, szakmai díjon a nyerteseket 500 000 Ft fődíj és különdíjak is várják.

zöld iroda_raklap_paraván_budapest-portal
 

Zöld irodával duplán jól jár!

Egy szép természetes környezetben mindenki megnyugszik. Az emberek növényekkel teli környezetben hatékonyabbak, ugyanakkor csökken a betegségek előfordulása.

 

Munkaerőpiaci körkép takarító szemszögből

A fővárosban és a Dunántúlon a legnagyobb a munkaerőhiány, a hazai takarítók fele másodállásban is 80-100 ezer forint körül keres havonta – derült ki a sakkom.hu felméréséből. A főállású takarítónők körében a 110 ezer forintos „minimál bér” az általános, de ha többet vállal valaki, havi 180-200 ezer forintos jövedelemmel is számolhat.

 

Robotok és a fenntarthatóság?

Mire számíthatunk a jövőben? Milyen lesz az élet, ha nagyobb mértékben elterjed a robotizálás? Aggódjunk vagy reménykedjünk valami jobb dologban?

erkélytéliesítés_megoldas_budapestiek-portalja
 

Fázik az erkélyen? Téliesítse!

Beköszöntött a tél és hideg szeles idő miatt beszorultunk a meleg szobákba. Erkélyünket már nem tudjuk úgy használni, mint azelőtt. A korábbi reggelikkel, beszélgetésekkel a friss levegőn beljebb kerültünk otthonunkba. Nem kell ennek így lennie.

 

Online kassza rendeletek

Azt már tudjuk, hogy januártól sok-sok vállalkozásnak kötelező lesz az online kassza használata. Azonban mindenkit érintenek az új rendeletek.

 

Robotok, mint alkalmazottak?

Úgy tűnik, a megoldás a munkaerőhiányra, hogy robotokat használunk. Az Európai Unió szorgalmazza a robotok bevezetését a különböző területeken, ezért az iparban már el is terjedt a használatuk. 

 

Innováció, élelmesség, felelősség

Mintha mindig is így lett volna. Állandó versenyben vannak a cégek, ezért a nyomás is folyamatos rajtuk. Nincs megállás egy pillanatra sem. Kellenek az új ötletek, stratégiák, ott lenni a piacon (újakon is), nyitottnak lenni az új technológiákra. Tehát fontos az innováció.

 

Mindent a célért!

Minden vállalkozónak – legyen kicsi, vagy nagy – az az egyik legfontosabb, hogy csökkentsék a költségeiket, ugyanakkor növekedjen a hatékonyságuk. 

 

A ND40 hálózati analizátor bemutatása

Nem csak nálunk, hanem a partnereinknél sem lassítottak a nyár folyamán. Augusztusban mutatták be az ND40-es hálózati analizátort, amely képes több mint 500 paraméter mérésére, rögzítésére, például akár az 51. felharmonikus mérésére is. Relés vagy analóg kimenet, beépített webszerver, a színes kijelzőn számos lehetőség áll a rendelkezésre a mért adatok bemutatásár

 

Milyen vezetőnek lenni a cégnél?

Egy jó vezeti szerei és tiszteli az embereket. Így szívesebben követik őt a beosztottjai.

 

Itt van az ősz, itt van újra…

Az InfiniTeam Kft. őszi, tematikus csapatépítő ajánlata, most kedvezményes áron érhető el!

Kattintson a részletekért!  

beépített erkély_budapest-portal
 

Építse be erkélyét!

Manapság az ingatlanok piaci értéke egyre magasabb. Egy lakás, ház értékét növelni tudjuk újabb területek, mint például egy erkély beépítésével. Ezen felül az új „szobának” adhatunk egy új funkciót, ezzel egy új életteret alakítva ki. Talán még az életstílusa, körülményei is megváltozhatnak.

beépített erkély_budapest-portal
 

Megoldas.hu - Lakásfelújítás/Erkélybeépítés

Manapság az ingatlanok piaci értéke egyre magasabb. Egy lakás, ház értékét növelni tudjuk újabb területek, mint például egy erkély beépítésével. Ezen felül az új „szobának” adhatunk egy új funkciót, ezzel egy új életteret alakítva ki. Talán még az életstílusa, körülményei is megváltozhatnak.

 

Egy kitartó vállalkozó Budapesten

Ugye Ön is ismeri a Podmaniczky utcában lévő rövidáru üzletet, ahol mindig kedves kiszolgálás és otthonos hangulat várja a vásárlókat? Mostantól már az interneten is megtalálhatja, hiszen nemrég elkészült új weboldaluk, ahol kedvére böngészhet mindenki a kínálatból, hiszen cérnák, gombok, zipzárak, szalagok széles választéka várja az oldal látogatóit.

 

Geodesic Dómok

A geodéziai dóm egy olyan eljárással készült építmény, mely lehetővé teszi nagy tömegű boltozatok megépítését szakaszosan, kis lépésekben. Az alapból kiindulva, rétegről rétegre haladva kerülnek helyükre az alaposan megtervezett háromszögek.

 

Garázsból készült nappali

Napjainkban szinte mindenkinek van autója, ezért az olyan ingatlanok, amelyek garázzsal rendelkeznek, könnyebben megtalálják a gazdájukat!

 

Hogyan oldjuk meg a fan-coil és a padlófűtés/hűtés szabályozását?

Az IAS Automatika Kft. újabb hasznos információkkal szolgál az építkezőknek.

felhőkarcoló a deák téren_budapest-portal
 

Elegáns felhőkarcolót terveztek a Deák térre

Van egy új elképzelés, mi szerint egy 96 méter magas felhőkarcolót építenének a Deák térre. Elkészült a látványterv is. A magassága egyértelmű, ha megnézzük, hogy a Parlament és a Bazilika is egészen pontosan 96 méteres.

 

Ingatlanpiaci hírek Budapesten

Pezsgő budapesti ingatlanpiac: nemcsak a lakásárak ugrottak meg

 

Irodatakarítás, rendezvények után is

IRODATAKARÍTÁS, NAGYTAKARÍTÁS MEGBÍZHATÓAN, PONTOSAN, GYORSAN

 

 

Kik az ingatlanpiac ragadozói?

Az ingatlanok árainak változása mind a vásárlók mind pedig az eladók listáján az első helyet foglalja el. A fontos: „mennyiért tudom megvenni” és „mennyiért tudom eladni”. Nyilvánvalóan a válságos időszakok a lakáspiacon is szépen nyomon követhetőek. Van azonban egy szegmens, ami a lakásárakban kevésbé igazodik a megszokott hullámvölgyekhez.

hidegburkolás budapesten_budapest-portal
 

Megoldas.hu - Lakásfelújítás/burkolás

A burkolás mindig látványos és hosszú távra szól. 

Ha fürdőszobáját, konyháját, előszobáját felújítatná, új burkolattal látná el, akkor jó helyen jár. Megbízhatóan, lelkiismertesen és szépen, tisztán dolgozunk.  A drága padlólapját, csempéjét nem mindegy kire bízza!  Korrekt tapasztalt munkatársainkkal, szépre tudjuk burkolni otthonát.

biopiramis_szahara_kairo_budapest-portal
 

Biopiramis

Az elsivatagosodás egyre nagyobb probléma szerte a világon. Az USA székhelyű tervezőcsapat kísérletet tesz arra, hogy visszafordítsa ezt az óriási környezeti problémát egy igazán ambiciózus megoldással, a Bio-Pyramid-dal, azaz a biopiramissal

e-kereskedelem
 

Összefonódás a sikerben

A logisztikának is szárnyakat ad az e-kereskedelem, ami jó hatással van az üzleti életre.

Épületautomatika
 

IAS Automatika ajánlata

20 éve az épületautomatizálás területén

Segíthetünk Önnek?

Borissimo Borszaküzlet
 

Miért pont bor?

A Budapest, Ferenc körút 27 alatt nemrégiben megnyíló Borissimo Borszaküzlet társtulajdonosával és üzletvezetőjével, Hőgyes Elizával beszélgettünk

Lakáspiac
 

CSOK hatás alatt vagyunk

Nemcsak a lakásvásárlási, de a lakásépítési kedv is megnőtt az utóbbi 1-2 évben. Jelentős hatása volt erre a CSOK-nak.

 

Mi kell ahhoz, hogy sikeres legyen a változás?

A hazai cégek folyamataiban való változás a munkavállalókra, szervezeti teljesítményre és a vezetésre is egyaránt negatívan hat ki. Hiába jó a változás, ha folyamatos stressz tényezőként merül fel. Egy felmérés szerint a nagyvállalatok és multik 86%-a az, amely erős, vagy jelentős változásokat él meg, de a kkv szektorban sincs ez másképp. 

ingatlaalapok
 

Milyen befektetéseket kedvelnek a magyarok?

Ha megfigyeljük a befektetési kedvet, láthatjuk az ingatlan piac felfutásának nyomait.

Ingatlanpiac
 

A CSOK hatása a családi házak árára

A jelenlegi magas árakon kínált ingatlanokra kisebb a kereslet.. A CSOK nem befolyásolta nagymértékben az ingatlan árakat, inkább a telekeladások nőttek. A piac viszont megállt.  

Borissimo- Borest
 

"A tradíció új ízei"

Hitvallásunk szerint a csúcs minőség a legjobban, a modern technológia és a tradíciók ötvözésével jöhet létre.

Épület automatika
 

Költséghatékony automatizálás

A kis üzlethelyiségek költséghatékony, könnyen kezelhető automatizálása nagy kihívást jelent. Különösen fontos, hogy ne zavarjuk meg a vevőket, ne kelljen lezárni a működő vevőteret az átalakítási munkák miatt. Erre nyújtunk megoldást. 

Ingatlanpiac
 

Érzékeny az ingatlanpiac, de pörög

Dinamikus piac, fejlesztési telkek minden mennyiségben, kedvező gazdasági folyamatok, beinduló hitelezés, alacsony infláció, élénkülő fogyasztás - ezekkel a címszavakkal jellemezhető az, amit most éppen láthatunk a hazai ingatlanpiacon, olvasható az ESTON elemzésében.

Épületautomatizálás
 

Épület automatizálás felsőfokon

Cikksorozatunk következő része

Laksvásárlási kedv
 

Nagy a lakásvásárlási kedv

A magyarok fele tervezi, hogy egy éven belül ingatlant vásárol, vagy korszerűsíti, csinosítja a régit.

Kőműves robot
 

Az építőipar lehetőségei

Két nap alatt épít fel egy házat Hadrianus, a kőművesrobot

Épület automatizálás
 

Szakemberektől...

Épület automatizálás felsőfokon. Az IAS Automatika Kft. kompetens szaktanácsadással nyújt segítséget...

Épület automatizálás
 

Épületek automatizálása hatékonyan

Szelepkiválasztás egyszerűen DN15-DN50 - Kijelző egyedi mértékegység kijelzéssel - Kis rendszerek automatizálása és felügyelete

Építészet
 

Bagdadi térgörbítő a jövőből

„Az építészet a jóllétért van – vallotta Zaha Hadid. – Tudást kell ­átadnia és jó érzéssel eltöltenie.”

CSOK - Építőipar
 

A CSOK reményt hozott az építőiparba

Márciusban a februári esés után tovább mérséklődött a GKI konjunktúraindex értéke.

Épület automatizálás
 

Üzletláncok felügyeletének kialakítása

Az épületautomatika rejtelmei. 

NOK
 

Jobb, mint a lakástakarék?

A NOK 5 előnye és 5 hátránya

kingdom tower_budapest-portal
 

Ezt tudja a világ első 1 kilométeres felhőkarcolója

Már három éve folyik a világ legmagasabb épületének kivitelezése, a szaúd-arábiai Jeddah városában helyet kapó Kingdom Tower a maga 1008 méteres magasságával minden eddigi rekordot meg fog dönteni

Lakáshitelek
 

Új világ jön a lakáshitelezésben

Jövő hétfőtől jelentősen átalakul a jelzáloghitelezés.

Ingatlanalapok
 

Jól teljesítenek az ingatlanalapok

Az ingatlanalapok stabilan át tudták vészelni az év eleji kilengéseket. Az ingatlanpiacon egyébként mindenki megtalálhatja a számítását, függetlenül attól, hogy rövid, közép vagy hosszú távon szeretne-e haszonhoz jutni, illetve hogy csupán párszázezret vagy több millió forintot kíván befektetni.

Épület automatizálás
 

Épület automatizálás profi módon

Zóna és radiátor szelepkiválasztás egyszerűen, Nyomáskülönbség távadó PID szabályozóval, Áramláskapcsoló mozgó alkatrész nélkül

Bóna Fürdőszoba_budapest-portal
 

Bóna Fürdőszoba Áruház

A BÓNA FÜRDŐSZOBA kft az 1983-ban indult magyar vállalkozás, a Bóna Üzlethálózat utód vállalkozása. A Bóna Üzlethálózat az elmúlt évtizedekben országosan jó hírnevet szerzett az építőanyag kereskedelem piacán. Több évtizedes kereskedelmi műveltségre tettünk szert, alkalmazottaink megszerzett szaktudásukkal és hozzáértésükkel lehetnek segítségükre.

 

Oldalak

Teteje