Ingatlan

új építésű ingatlanok, mire kell figyelni, legjellemzőbb hibák, ingatlan piac
 

Erre figyeljen az újépítésű ingatlan vásárlásakor

A vásárlókban sokszor merül fel a kérdés, hogy megfelelő minőséget kapnak-e a gyors beruházásoknak és a rövid kivitelezési időnek köszönhetően?

ingatlanpiac, irodapiac
 

Növekvő konjunktúra, növekvő árak

A Közép-Kelet-Európában felfedezhető boom és az azt eredményező konjunktúranövekedés minden európai országra kihat, többek között Magyarországra is. A gazdasági kilátások több szektorban is pozitívnak bizonyulnak, ami ösztönzően hat a költözésre, az új projektekre és a munkaerő-felvételre is. 

műgyanta padló otthonra
 

Műgyantapadló az otthonunkba

A lakásfelújítás mindig nagy gonddal jár, milyen színűek legyenek a falak, mit kell felújítani, milyen legyen a padló? Amikor műgyanta burkolatot választunk, azt gondosan kell tennünk. Főként azért, mert a műgyantának magas a teherbíró képessége, ellenálló a vegyszerekkel szemben is, jellemzően az ipari felhasználásban terjedt el.

 lakástakarékpénztári megtakarítás, társasházi lakástakarék
 

Lakástakarék a társasházakban

Ma már nemcsak magánszemélyek esetén beszélhetünk lakástakarékpénztári megtakarításról, hanem a társasházak és lakásszövetkezeteknél is. Évente több mint 10%-ról beszélhetünk, a megtakarítást korszerűsítésre és felújításra fordítják.

falfestmények, falgrafikák, 3d falfestés
 

Ha költeni akar a cégre, öltöztesse fel

Falfestményekkel, falgrafikákkal, 3D faldekorációkkal újjá varázsolható az iroda, a lobby, a hall a hotelben, a cég külső homlokzata. Mintha egy másik világba csöppentünk volna.

Néhány ötlet: 

 

Télikertek design eleme a műgyanta padló

Télikertek ideáis padlózata lehet a minimal stílust követő hófehér, beige vagy világos szürke, de a mintákat kedvelőknek márványos árnyalatokkal megoldott padlót is javasolhatunk, vagy a luxus kivitelről álmodóknak az intarzia utánzatú illetve a különféle 3D képekkel alkotott műgyanta padlóburkolat.

 

Modern, szép és magas minőségű

Gyönyörű és erős az a műgyantapadló, amely nemcsak lakása, de irodája, üzlete, műhelye vagy akár a vállalat egészének stabil alapzata lehet.  Bemutatjuk a műgyantapadló felhasználási lehetőségeit képekkel illusztrálva.

 

Töretlen a népszerűsége a CSOK-nak

Megtöbbszöröződött az igénylők száma. A legtöbb bank további emelkedésre számít. A családi otthonteremtési kedvezmény igénylése az OTP Banknál például 42 százalékkal nőtt az idén.

 

Egyre több külföldi vásárol magyar ingatlant

Friss adatok szerint 2016-ban több mint háromezer ingatlan került külföldi tulajdonba Magyarországon. A legtöbb külföldi állampolgár kínai, orosz és ukrán a vásárlók között. Azoknak a külföldieknek is számos lehetőségük van, akik hitelt vennének fel ingatlancéljaikhoz, sőt bizonyos esetekben állami támogatást is kaphatnak.

 

Egyre nagyobb szerepet kap a CSOK

A Családi Otthonteremtési Kedvezmény (CSOK) egyre jelentősebb szerepet játszik a lakáshitel- és a lakáspiacon egyaránt.

év háza pályázat_budapest-portal
 

Indul az Év Háza pályázat

Idén családi házak és kis társasházak tervezői adhatnak be pályázatot a 2017-es Év Háza pályázatra. A legrangosabb hazai, független, szakmai díjon a nyerteseket 500 000 Ft fődíj és különdíjak is várják.

zöld iroda_raklap_paraván_budapest-portal
 

Zöld irodával duplán jól jár!

Egy szép természetes környezetben mindenki megnyugszik. Az emberek növényekkel teli környezetben hatékonyabbak, ugyanakkor csökken a betegségek előfordulása.

 

Lakáshitel vagy lakásbérlés?

Felmérést végeztek, hogy manapság a fiatalok mit részesítenek előnyben, amikor laásmegoldásokon gondolkodnak és mit választanak a végén.

 

Hitelprogram indul Pest megyei lakásfelújíásokra

Megkezdődött a pest megyei lakóépületeknek szóló energiahatékonyságot és megújuló energia felhasználásának növelését célzó hitelprogram társadalmi egyeztetése. 

erkélytéliesítés_megoldas_budapestiek-portalja
 

Fázik az erkélyen? Téliesítse!

Beköszöntött a tél és hideg szeles idő miatt beszorultunk a meleg szobákba. Erkélyünket már nem tudjuk úgy használni, mint azelőtt. A korábbi reggelikkel, beszélgetésekkel a friss levegőn beljebb kerültünk otthonunkba. Nem kell ennek így lennie.

Budapest Portál Lakáspont Ingatlan iroda
 

Ha már van egy jó ingatlanosom, hogyan válasszak jó ügyvédet?

Általában a jó ingatlanosok, akik már több évtizede vannak a pályán, rengeteg ügyvéddel találkoztak. A vevők szoktak ügyvédet választani, sőt általában ők is fizetik az ügyvédet.
 
Budapest Portál Lakáspont Ingatlan Iroda
 

Ingatlan eladás után fizetendő adók

Sokan kérdezik, milyen költségei vannak egy ingatlan adásvételének.
 
 

Megnőtt a kiadó lakások iránti kereslet

Budapesten és a nagyobb vidéki városokban pillanatok alatt gazdára találnak a kiadó lakások.

 

A ND40 hálózati analizátor bemutatása

Nem csak nálunk, hanem a partnereinknél sem lassítottak a nyár folyamán. Augusztusban mutatták be az ND40-es hálózati analizátort, amely képes több mint 500 paraméter mérésére, rögzítésére, például akár az 51. felharmonikus mérésére is. Relés vagy analóg kimenet, beépített webszerver, a színes kijelzőn számos lehetőség áll a rendelkezésre a mért adatok bemutatásár

 

Otthonom az irodám?

Magyarországon az igazán jó munkalehetőségek Budapesten, illetve nagyobb vidéki városokban találhatók. Így a kisebb települések lakóira munkanélküliség  vár, vagy egy nagyobb városba költözés lehetősége , nagyon magas albérleti díjakkal.

 

beépített erkély_budapest-portal
 

Építse be erkélyét!

Manapság az ingatlanok piaci értéke egyre magasabb. Egy lakás, ház értékét növelni tudjuk újabb területek, mint például egy erkély beépítésével. Ezen felül az új „szobának” adhatunk egy új funkciót, ezzel egy új életteret alakítva ki. Talán még az életstílusa, körülményei is megváltozhatnak.

beépített erkély_budapest-portal
 

Megoldas.hu - Lakásfelújítás/Erkélybeépítés

Manapság az ingatlanok piaci értéke egyre magasabb. Egy lakás, ház értékét növelni tudjuk újabb területek, mint például egy erkély beépítésével. Ezen felül az új „szobának” adhatunk egy új funkciót, ezzel egy új életteret alakítva ki. Talán még az életstílusa, körülményei is megváltozhatnak.

 

Garázsból készült nappali

Napjainkban szinte mindenkinek van autója, ezért az olyan ingatlanok, amelyek garázzsal rendelkeznek, könnyebben megtalálják a gazdájukat!

 

Hogyan oldjuk meg a fan-coil és a padlófűtés/hűtés szabályozását?

Az IAS Automatika Kft. újabb hasznos információkkal szolgál az építkezőknek.

felhőkarcoló a deák téren_budapest-portal
 

Elegáns felhőkarcolót terveztek a Deák térre

Van egy új elképzelés, mi szerint egy 96 méter magas felhőkarcolót építenének a Deák térre. Elkészült a látványterv is. A magassága egyértelmű, ha megnézzük, hogy a Parlament és a Bazilika is egészen pontosan 96 méteres.

 

Ingatlanpiaci hírek Budapesten

Pezsgő budapesti ingatlanpiac: nemcsak a lakásárak ugrottak meg

Kiadó lakások Budapesten
 

Lakásbérlés a fővárosban

Hirtelen nagy kereslet: Az elmúlt hét tapasztalatai alapján a diákok szinte rohamot indítottak az olcsóbb lakásokért.

 

Kik az ingatlanpiac ragadozói?

Az ingatlanok árainak változása mind a vásárlók mind pedig az eladók listáján az első helyet foglalja el. A fontos: „mennyiért tudom megvenni” és „mennyiért tudom eladni”. Nyilvánvalóan a válságos időszakok a lakáspiacon is szépen nyomon követhetőek. Van azonban egy szegmens, ami a lakásárakban kevésbé igazodik a megszokott hullámvölgyekhez.

biopiramis_szahara_kairo_budapest-portal
 

Biopiramis

Az elsivatagosodás egyre nagyobb probléma szerte a világon. Az USA székhelyű tervezőcsapat kísérletet tesz arra, hogy visszafordítsa ezt az óriási környezeti problémát egy igazán ambiciózus megoldással, a Bio-Pyramid-dal, azaz a biopiramissal

e-kereskedelem
 

Összefonódás a sikerben

A logisztikának is szárnyakat ad az e-kereskedelem, ami jó hatással van az üzleti életre.

Balatoni ingatlanpiac
 

A balatoni ingatlanpiac elemzése

Akár 30-40 százalékos különbség is lehet a vízpartra néző és a mögöttes utcákban található üdülők ára között

 

Jobb garázsba fektetni, mint lakásba?

Naponta folynak harcok a nagyobb városokban, leginkább egy jó parkolóhelyért. A nagyvárosokban - mint Budapest – jellemzően a szűk, gyakran egyirányú utcák jellemzőek, ahol hosszú percekig futjuk a haszontalan köröket, hogy parkolóhelyet találjunk. Egy garázs tehát gyakorlatilag kiváltság, hiszen biztonságban van az autónk is, bérbeadásával pedig magas hozamokat érhetünk el.

Lakáspiac
 

CSOK hatás alatt vagyunk

Nemcsak a lakásvásárlási, de a lakásépítési kedv is megnőtt az utóbbi 1-2 évben. Jelentős hatása volt erre a CSOK-nak.

ingatlaalapok
 

Milyen befektetéseket kedvelnek a magyarok?

Ha megfigyeljük a befektetési kedvet, láthatjuk az ingatlan piac felfutásának nyomait.

Ingatlanpiac
 

A CSOK hatása a családi házak árára

A jelenlegi magas árakon kínált ingatlanokra kisebb a kereslet.. A CSOK nem befolyásolta nagymértékben az ingatlan árakat, inkább a telekeladások nőttek. A piac viszont megállt.  

budapest okosváros_budapest-portal
 

Budapest okosváros, csak el ne butuljon

Budapestnek sikerülhet Európa egyik meghatározó városává válni. Hogy pozitívan alakuljanak a dolgok, ahhoz nem lesz elég az műszaki újítás, ahhoz komoly gazdasági fejlődés és az itt élő emberek megfelelő gondolkodásmódja is szükséges

Épület automatika
 

Költséghatékony automatizálás

A kis üzlethelyiségek költséghatékony, könnyen kezelhető automatizálása nagy kihívást jelent. Különösen fontos, hogy ne zavarjuk meg a vevőket, ne kelljen lezárni a működő vevőteret az átalakítási munkák miatt. Erre nyújtunk megoldást. 

Ingatlanpiac
 

Érzékeny az ingatlanpiac, de pörög

Dinamikus piac, fejlesztési telkek minden mennyiségben, kedvező gazdasági folyamatok, beinduló hitelezés, alacsony infláció, élénkülő fogyasztás - ezekkel a címszavakkal jellemezhető az, amit most éppen láthatunk a hazai ingatlanpiacon, olvasható az ESTON elemzésében.

Épületautomatizálás
 

Épület automatizálás felsőfokon

Cikksorozatunk következő része

Laksvásárlási kedv
 

Nagy a lakásvásárlási kedv

A magyarok fele tervezi, hogy egy éven belül ingatlant vásárol, vagy korszerűsíti, csinosítja a régit.

Kőműves robot
 

Az építőipar lehetőségei

Két nap alatt épít fel egy házat Hadrianus, a kőművesrobot

Épület automatizálás
 

Szakemberektől...

Épület automatizálás felsőfokon. Az IAS Automatika Kft. kompetens szaktanácsadással nyújt segítséget...

Épület automatizálás
 

Épületek automatizálása hatékonyan

Szelepkiválasztás egyszerűen DN15-DN50 - Kijelző egyedi mértékegység kijelzéssel - Kis rendszerek automatizálása és felügyelete

Építészet
 

Bagdadi térgörbítő a jövőből

„Az építészet a jóllétért van – vallotta Zaha Hadid. – Tudást kell ­átadnia és jó érzéssel eltöltenie.”

CSOK - Építőipar
 

A CSOK reményt hozott az építőiparba

Márciusban a februári esés után tovább mérséklődött a GKI konjunktúraindex értéke.

Épület automatizálás
 

Üzletláncok felügyeletének kialakítása

Az épületautomatika rejtelmei. 

NOK
 

Jobb, mint a lakástakarék?

A NOK 5 előnye és 5 hátránya

kingdom tower_budapest-portal
 

Ezt tudja a világ első 1 kilométeres felhőkarcolója

Már három éve folyik a világ legmagasabb épületének kivitelezése, a szaúd-arábiai Jeddah városában helyet kapó Kingdom Tower a maga 1008 méteres magasságával minden eddigi rekordot meg fog dönteni

Lakáshitelek
 

Új világ jön a lakáshitelezésben

Jövő hétfőtől jelentősen átalakul a jelzáloghitelezés.

Ingatlanalapok
 

Jól teljesítenek az ingatlanalapok

Az ingatlanalapok stabilan át tudták vészelni az év eleji kilengéseket. Az ingatlanpiacon egyébként mindenki megtalálhatja a számítását, függetlenül attól, hogy rövid, közép vagy hosszú távon szeretne-e haszonhoz jutni, illetve hogy csupán párszázezret vagy több millió forintot kíván befektetni.

Épület automatizálás
 

Épület automatizálás profi módon

Zóna és radiátor szelepkiválasztás egyszerűen, Nyomáskülönbség távadó PID szabályozóval, Áramláskapcsoló mozgó alkatrész nélkül

Bóna Fürdőszoba_budapest-portal
 

Bóna Fürdőszoba Áruház

A BÓNA FÜRDŐSZOBA kft az 1983-ban indult magyar vállalkozás, a Bóna Üzlethálózat utód vállalkozása. A Bóna Üzlethálózat az elmúlt évtizedekben országosan jó hírnevet szerzett az építőanyag kereskedelem piacán. Több évtizedes kereskedelmi műveltségre tettünk szert, alkalmazottaink megszerzett szaktudásukkal és hozzáértésükkel lehetnek segítségükre.

 
lakáspiac_budapest-portal
 

Mi történik a lakáspiacon

Nagyon beindult tavaly a magyar lakáspiac, az FHB lakásárindexe szerint 2015 harmadik negyedévében átlagosan 14 százalékkal lettek drágábbak a lakások, mint egy évvel korábban voltak

Épületautomatizálás
 

3 tecnikai kérdés

IAS Automatika – 20 éve az épületautomatizálás területén
Zsalumozgató kiválasztás egyszerűen
Az ATV212-es frekvenciaváltókról röviden
Elektromechanikus és digitális termosztátok a kínálatunkban

CSOK 2016
 

Egyszerűsödött a CSOK

Új szabályok léptek életbe – Az ingatlanárak emelkednek, a több mint tízszázalékos drágulás sem ritka

Otthonteremtés
 

CSOK 2016 ismét

Hasznos tippek, konkrét tanácsokkal!

Energiahatékonyság
 

Milyen villamos mérőberendezést válasszak? - 1.rész

Nyomáskapcsoló kiválasztás egyszerűen - Energiahatékonyság, de hogyan?

CSOK 2016
 

CSOK 2016 - új szabályok

Az új szocpol szabályai 2015. július elsejétől hatályosak, de az egész rendszert 2015 októberében jelentősen átalakították. Ekkor került például építés esetében elvárásként be a rendeletbe az „összkomfortos" kitétel. Ezt követően 2016. január elsejétől átszabták és „felturbósították" a CSOK-ot.

CSOK 2016
 

Triplázódott az országos kínálat

Gyorsabban felpöröghet az új építésű lakások piaca a Családi Otthonteremtési Kedvezmény (CSOK) szabályainak enyhítése után

IAS Automatika - épületautomatizálás csúcsszínvonalon
 

Hogyan építsünk szoba-szabályozást SE8000-el? - 1.rész

A legnehezebb jól kiválasztani a zónaszabályozót, hogy jól nézzen ki, elősegítse az energia megtakarítást, költséghatékony megoldást nyújtson és egyben minden műszaki igényünket kielégítse. Különös tekintettel arra, ha már meglévő szépen festett szobánkat nem akarjuk szétverni kábelezés miatt…

Oldalak

Teteje