Autó-motor

 

Így vizsgáztak a hóban az önvezető autók

A tél beköszöntével az orosz Yandex valós környezetben is tesztelte, mennyire képesek robottaxijaik felismerni a közlekedési jelzéseket, amikor mindent fehér hótakaró borít.

katalizátor működése
 

Katalizátor

A katalizátort a környezet harcosának is lehet nevezni. Ez ugyanis az a része a motornak, ami csökkenti a jármű káros anyag kibocsátását. A kipufogó csőrendszerében, vagy a torokban található. 

féktárcsa javítás
 

A féktárcsa

A féktárcsa egy olyan eleme az autónak, ami folyamatosan forog menetközben. Amikor rálépünk a fékre, akkor a fékbetét és a féktárcsa összeérnek, ahogy közelednek egymáshoz. Ekkor az történik, hogy hővé alakul az a mozgási energia, ami a sebességből és a kocsi súlyából ered.

kettős tömegű lendkerék, dmf
 

A kettős tömegű lendkerék, azaz a DMF

Az alkatrészek közül a kettős tömegű lendkerék a legmegosztóbb. Valaki szerint jó, mert nem rángat az indulásnál, mások szerint csak átverés a gyárak és gyártók részéről, hiszen igen magas az ár. 

 

Megtriplázza az autós forgalmat a húsvéti hétvége

Előreláthatóan háromszorosára nő az autós forgalom a húsvéti ünnepek alatt egy átlagos hétvégéhez képest . Csütörtök estére várható a csúcs. 

 

Vízhűtő, a motorhűtés legfőbb eleme

Az autó hűtő rendszerének legfontosabb eleme a vízhűtő. A feladata, hogy leadja azt a hőt a környezetnek, amit a motor által közöl. Általában a gépjármű elejében található, így ki tudja használni a menetszél lehetőségeit. 

 

Milyen haszonra számíthatunk az elektromos autókból?

Jelenleg úgy tűnik, hogy az elektromos autók népszerűségének növekedése megállíthatatlan és ezzel egy soha korábban nem látott járműipari forradalom küszöbén állunk. Persze azért nem árt óvatosnak lenni és megfontoltan dönteni.

 

Robotok és a fenntarthatóság?

Mire számíthatunk a jövőben? Milyen lesz az élet, ha nagyobb mértékben elterjed a robotizálás? Aggódjunk vagy reménykedjünk valami jobb dologban?

 

Miért legyen a céges elektromos?

Tudta-e, hogy ha külföldön jár üzleti ügyben és autót bérel, már az első naptól „cégautó adót” kell fizetni? 

bmw-motor-budapestiek-portalja
 

Új BMW modell a Motorrad Vision Next 100

Kijött a BMW új motorkerékpár modellje, amit arra terveztek, hogy bemutassák a cég  futurisztikus elképzelését a motorozás jövőjéről.
A Motorrad Vision Next 100 –at alkotói a - pie-in-the sky- néven emlegetik.
 

 

Robotok, mint alkalmazottak?

Úgy tűnik, a megoldás a munkaerőhiányra, hogy robotokat használunk. Az Európai Unió szorgalmazza a robotok bevezetését a különböző területeken, ezért az iparban már el is terjedt a használatuk. 

tesla model 3_budapest-portal
 

A Tesla új gyára brutális kapacitással épül

A Tesla új gyára: a Model minden várakozást felülmúló 20 milliárd dollár forgalommal számol az elkövetkező 3 évben.

Transit Elevated Bus
 

Szuperbusz az autók fölött

Kínában tervezik megalkotni az következő futurisztikus tömegközlekedési eszközt.

Robot taxi
 

A taxis robotok világa: pro és kontra

Az Internatioanl Transport Forum egy felmérést készített arról, milyen következménye lenne, ha Lisszabonban a városi autóforgalmat önjáró taxiflottára cserélnél. A technológia előnyeit és hátrányát is figyelembe vették.

Önvezető kamionok
 

Highway Pilot

Önvezető kamionok indultak útnak Németországból Hollandiába

 

MaxiLine Üzemanyagkutak

A J und J Kft. 1996 óta foglalkozik üzemanyag kiskereskedelemmel. A társaság első töltőállomása Debrecenben a Galamb utcán nyílt, ahol a társaság központja is található.

 

Meseautó

Veterán hangulatú egyedi autók bérbeadása
 
Meseautóinkkal - melyek az általunk biztosított sofőrön kívül akár 7 személy szállítására is alkalmasak - az alábbi alkalmakra állunk rendelkezésükre:
Városnézés - Esküvők -  VIP szállítások - Rendezvények
 

Termoakusztikus légkondi lesz az új trend

Az autók kipufogóival keletkezett hanghullámok egy új kutatás szerint felhasználhatóak a légkondicionáló működtetésére, így zöldebb megoldást nyújtanak, mivel nem kell több benzin.

tesla befektetés_budapest-portal
 

A Tesla, mint befektetés

Elon Musk még mindig tudja, hogy hogyan kell a befektetők kedvében járni, az általuk kiemelten fontosnak tartott területeken csupa jó hírrel szolgált. Hálából elnézték a Tesla vezérének, hogy a cége ismét veszteséges negyedévet zárt és alulmúlta az elemzői várakozásokat. Több mint 7 százalékot ugrott az árfolyam az amerikai zárást követően.
Megtakarítás lépésről lépésre: minden a tudatos tervezéstől a hatékony portfoliókezelésig

knight rider_beszélnek a jövő autói_budapest-portal
 

Beszélnek a jövő autói

Ha az autók közötti kommunikációról hallunk, hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy valami olyasmiről van szó, ami csak a távoli jövőben lehetséges, a sofőr nélküli járművek világában. A vehicle to vehicle (V2V), magyarul a járművek közötti kommunikáció azonban létezik, és óriási innovációt ígér a közlekedésben. Hogyan beszélgetnek az autók, és miért lesz ez jó a közlekedőknek?

tesla autógyár magyarországon budapest-portal
 

A Tesla Magyarországon építhet autógyárat

A Tesla vezére néhány nappal ezelőtt megnyitotta első európai autógyárukat Hollandiában. Az eseményen elárulta, akár már jövőre megkezdhetik a keresést annak érdekében, hogy új gyáraknak találjanak alkalmas helyszínt Európában.

A jövő közlekedése
 

A fenntartható, városi közlekedés jövőképe

A világ, amelyben élünk folyamatosan változik. Igaz ez minden területre, mint ahogy az is, hogy ezek a változások szorosan összefüggnek, alkalmazkodnak egymáshoz. A társadalmi változások és a munkahelyi átrendeződések miatt egyre több ember költözik városokba. Ma már ott tarunk, hogy a világ lakosságának több mint fele városokban él, és ez a nagymértékű urbanizáció kétségtelenül magával vonzza a közlekedés teljes rendszerének megváltozását, az autóktól kezdve az infrastruktúra átalakulásáig.

ford a sikerrol_debrecen-portal
 

15 Igazság, amit Henry Ford tanított a sikerről

Ha a sikernek van titka, akkor az abban a képességben rejlik, hogy megértjük a másik ember nézőpontját és az ő szemszögéből is látjuk a dolgokat, nemcsak a sajátunkéból

 

EvoAuto Kft.

Fékbetéttől ABS jeladóig, oldalvillogótól dugattyúgyűrűig, kettőstömegű lendkeréktől ablaktörlőig mindennel foglalkozunk, ami az autóhoz kell, hogy menjen. Folyamatosan bővülő raktárkészletünk, melyet az igen erős árverseny miatt mindinkább importból fedezünk.

 

A jövő parkolóházai

A jövő parkolóházai már a jelenben is léteznek.Az innovációk viszik előre az emberiséget, a fejlődés egyfajta igény- és ízlésformálást is jelent, amely új közösségi teret épít.

 

Napelemes gépkocsibeálló - Solar Car Port

A Solar CarPort. Az egyszerű gépkocsibeállóból rendkívül hatékony villamosenergia-termelő válhat, amellyel nem csak környezettudatosan hasznosíthatjuk a teret, de anyagi hasznot is termel. Vonzó látványként magára vonja a figyelmet otthon vagy a vállalati parkolókban is.

 

Megreformálhatja az emberiség jövőjét az új anyag, a grafén

Az elektronikától az orvostudományig nagyon sok területen ígér áttörés jellegű előrelépést a 2004-ben Nagy-Britanniában felfedezett anyag, a grafén. Kétdimenziós, egyetlen atomvastagságú szénréteg, keményebb a gyémántnál, háromszázszor erősebb az acélnál...

 

Hidraulika javítás

Hidraulikus munkahengerek, fülkebillentő hidraulika, hidromotorok, szervószivattyúk, elektrohidraulikus szervokormány, kormányművek, turbófeltöltők javítása és felújítása.

Teteje