Toszkána-Firenze Fagyifesztivál idején

BUdapest Portál Toszkána Firenze
 

Toszkána-Firenze Fagyifesztivál idején

Mindenki tudja, hogy az olasz kézműves fagyi világhírű. A fagylalt készítésének három nagy fellegvára van Olaszországban, melyek közül az egyik Toszkána. Jöjjenek velünk, gyönyörködjenek a fantasztikus kulturális látnivalókban, és kóstolják meg a hamisítatlan olasz ízeket Firenzében.
 
Itt rendezik meg évente a Gelato fesztivált, ahol akár több, mint 25 féle íz közül válogathatnak a nyári turnusnál és szavazhatnak is a kedvencükre! Ha velünk tartanak, akkor bepillantást nyerhetnek egy fagyikészítő műhely mindennapjaiba, és mindeközben gyönyörködhetnek a toszkán vidéki városok látnivalóiban és a környező tájak szépségeiben is.
 
1. nap: Budapest- Montecatini Terme
Budapest Portál Toszkána FirenzeElutazás Budapestről a kora reggeli órákban. Folyamatos utazás Szlovénián át Olaszországba, útközben pihenőkkel. Érkezés Montecatinibe az esti órákban.
 
2. nap: Firenze
A mai napon a lélegzetellálító kultúrát, az építészetet a fagyi bűvöletével ötvözzük.
Reggeli után elutazunk Toszkána székhelyére, kulturális központjába, az Arno folyó partján található Firenzébe. Gyalogos városnézés a Világörökség részét képező történelmi városközpontban, ahol többek között megnézzük a Santa Croce templomot Michelangelo sírjával, a Dómot és a Dóm tér nevezetességeit és a híres Ponte Vecchio-t. A városnézés után szabadprogram, vagy fakultatív látogatás egy helyi fagylaltkészítő műhelybe, ahol egy rövid program keretében elmélyedhetnek a fagyi készítésének rejtelmeibe is.
A 08.30-i turnusnál  a Piazzale Michelangelo-n megrendezésre kerülő Fagylaltfesztiválon kóstolgatunk, ahol a kóstolókártya megvásárlásának ellenében lehetőségünk lesz akár 25 féle hamisítatlan, fantasztikus fagylaltot és különlegességet is megízlelni.
 
A délutánt szabadidővel zárjuk vagy fakultatív program keretén belül megcsodálhatják az Uffizi képtár remekműveit.
 
3. nap: Pisa- Lucca- Collodi
Budapest Portál Toszkána FirenzeMa Toszkána egyik leghíresebb városába utazunk, majd  megismerkedünk egy kevésbé ismert település egyedülálló, fantasztikus látványosságaival. A Ferde Torony városaként ismert Pisa-ba utazunk elsőként. Megnézzük a Piazza dei Miracoli, a Csodák terének látnivalóit és sétálunk a városban is, hogy felfedezzük a kevésbé ismert műemlékeket is. Szabadidő után a toszkán városok egyik kis ékszerdobozaként számon tartott Lucca-ba utazunk, melynek óvárosa egy majdnem 4 km hosszú, több száz éves fallal van körülvéve, amin egy elragadó, fákkal szegélyezett sétányt alakítottak ki. Sétánkból nem hagyjuk ki a az ókori, római fórum helyén álló San Michele templomot, mely márvány homlokzatával és a tetején álló Szent Mihály arkangyal szobrával az egyik legelragadóbb a városban. Megnézzük még az eredeti római aréna alapjaira épített, körkörös formájú Piazzale Amfiteatro-t és a Torre di Gunini középkori lakótornyát, melynek érdekessége a tetején található néhány tölgyfa. A toronyból gyönyörű panoráma nyílik a városra és a környező vidékre is. A városnézés után Collodi apró városkájába indulunk, mely arról vált híressé, hogy Pinocchio történetének írója, Carlo Collodi itt töltötte fiatalságát. Rövid sétát teszünk a toszkán hangulatú, domboldalra felkúszó település szűk utcácskáin, majd megtekintjük a száz ablakos palotának is nevezett Garzoni villát, melynek a  olyan illusztris vendégei is voltak, mint Napóleon.  A villa látogatását egy borkóstolóval zárjuk a tájra jellemző zamatos borokkal, ízletes helyi sajtfalatok és szalámi kíséretében. Pihenünk egy kicsit a villához tartozó káprázatos kertben, majd egyedülálló élményben lesz részünk pillangók százai között  sétálgatva a Lepkeházban, mely egy üvegházban létesített trópusi kertben kapott helyet.
 
4. nap: Poggio a Caiano- Budapest
Reggeli után hazaindulás. Rövid megálló Poggio a Caiano településen, ahol az egyik legszebb és leghíresebb Medici Villa található. Megnézzük a villa előkelő épületét és sétálunk egyet a Világörökség részét képező épület csodálatos parkjában, majd továbbutazunk Budapestre. Érkezés a késő esti órákban.
 
 
FAGYLALTOZÁS TOSZKÁNÁBAN  4 nap/3 éj
 
Időpontok
 
2017.08.30-09.02. fagylaltfesztivállal 59 900,-
2017.10.20-23. ünnepi hosszú hétvége 59 900,-
 
További információk: www.lagrotta.hu
 

A cikk partnere: 

 

La Grotta Utazási Iroda

Teteje