Toszkána és a sokszínű Cinque Terre középkori fesztivállal

Budapest Portál Lagrotta Utazási Iroda
 

Toszkána és a sokszínű Cinque Terre középkori fesztivállal

Ismerkedjen meg a semmihez sem hasonlítható hangulatú toszkán vidékkel és kultúrával, miközben kitekintünk a Földközi-tenger vidékének egyik legromantikusabb és legszínesebb tájára, a Ligúr-tengerparti szakaszon található Cinque Terre, az öt pici, autóforgalomtól elzárt falu életébe. Programjainkat a régiókra jellemző fesztiválokkal tarkítjuk, így megkóstolhatnak pár egyedi ételkülönlegességet és ráérezhetnek egy mesés kisváros bohém hangulatára is, a nyári turnusoknál pedig lehetőségük adódik egy kis tengerparti fürdőzésre is Toszkána legelegánsabb fürdőhelyén!
 
1.nap: Budapest- Montecatini Terme
Elutazás Budapestről a kora reggeli órákban. Folyamatos utazás Szlovénián keresztül Olaszországba, útközben rövid pihenőkkel. Érkezés Montecatinibe az esti órákban. 
 
2. nap: Siena- San Gimignano -Certaldo
Reggeli után szabadidő vagy egész napos fakultatív kirándulás a toszkán vidéken. Mai utunk elsőként Siena-ba, Toszkána gótikus gyöngyszemébe vezet. Felkeressük a híres kagyló alakú főteret a Piazza del Campo-t, a katedrálist, a világhírű városházát és a tér meghatározó tornyát, a Torre del Mangia-t is. Tovább utazunk a tornyok városaként nevezett San Gimignano-ba. Megnézzük többek között az egyik, mai napig is látogatható lakótornyot, a katedrálist, a városházát és sétálunk az óváros varázslatos terein is. A program után egy közeli farmon megkóstolunk párat a helyi borokból. Utunk következő állomása az elragadó erődváros, Boccaccio otthona, Certaldo lesz.A híres író itt halt meg és itt is temették el, háza ma múzeumként működik. Az óvárost felvonó köti össze az új városrésszel, Certaldo Alto hangulatos utcáin és főterén, a Piazza Boccaccio-n kellemes kávézókat és kisebb éttermeket találunk. A júliusi turnusnál elvegyülünk az idén 30. alkalommal megrendezett középkori, utcai, jelmezes színház fesztivál forgatagában, ahol légtornászok, utcazenészek, és maskarások szórakoztatják a közönséget.  Ezek mellett megkóstolhatják a helyi ízeket, megismerhetik a környék jellegzetes gasztronómiai termékeit. 
Érkezés a szálláshelyünkre az esti órákban. 
 
3. nap: Firenze- Prato
Reggeli után elindulunk Toszkána "fővárosába", Firenzébe. Városnézés a Világörökség részét képező történelmi városközpontban, ahol többek között megnézzük a Santa Croce templomot Michelangelo sírjával, a Dómot és a híres Ponte Vecchio-t is. A délutáni órákban szabadidő vagy látogatás az Uffizi képtárban.  A szálláshelyünkre visszautazva még megállunk Prato városában. Sétánk során megcsodálhatjuk II. Frigyes császár várát a Castello dell'Imperatore-t és a Dóm tér nevezetességeit is. Érkezés a szállodába a késő esti órákban. 
 
4. nap: Cinque Terre 
Ma egész napos kirándulást teszünk a Ligúr- tenger partjának egyik nehezen megközelíthető, festői részére, a Cinque Terre (Öt föld) Nemzeti Parkba. Nevét a területén osztozó öt, az autóforgalomtól elzárt településről kapta. A Világörökség részét képező természeti park meseszép halászfalvai a sziklák oldalába épültek és színes házaival, gyönyörű panorámájával felejthetetlen élményt nyújtanak. Mivel ezek a halászfalvak el voltak zárva a külvilágtól, ezért a kis településeket a La Speziaból induló hajóval és gyalogosan, ill. vonattal fedezzük fel. Szabadidő Monterosso bájos kisvárosában. A városkában lehetőségük lesz  citromból készült különleges kézműves termékek vásárlására is. Visszautazás La Spezia kikötőjébe. Érkezés a szálláshelyre a késő esti órákban. 
 
5. nap: Lucca- Pisa- Viareggio
Egész napos szabadidő vagy fakultatív program délutáni fürdőzéssel. A napunkat, a toszkán városok egyik kis ékszerdobozaként számon tartott Lucca-ban kezdjük, melynek óvárosa egy majdnem 4 km hosszú, több száz éves fallal van körülvéve, és amin egy elragadó, fákkal szegélyezett sétányt alakítottak ki. Sétánkból nem hagyjuk ki a az ókori római fórum helyén álló, San Michele templomot, mely márvány homlokzatával és a tetején álló Szent Mihály arkangyal szobrával az egyik legelragadóbb a városban. Megnézzük még az eredeti római aréna alapjaira épített, körkörös formájú Piazzale Amfiteatro-t és a Torre di Gunini középkori lakótornyát, ahonnan kiválóan belátni a várost és a környező vidéket és melynek érdekessége a tetején található néhány tölgyfa. Utunkat Pisa-ban folytatjuk, mely egykor Itália tengeri nagyhatalma volt. Látogatást teszünk a Csodák terére, ahol a keresztelőkápolna, a székesegyház és a híres pisai Ferde Torony található. (Figyelem! A Ferde Toronyba és a Dómba való bejutás a szabad helyek függvényében lehetséges!). Délután a tenger felé vesszük az irányt és megismerkedünk a toszkán tengerpart egyik legelegánsabb üdülővárosával Viareggio-val, mely a helyi karneváljáról lett híres. A délutáni strandolás után a kora esti órákban érkezünk vissza a szálláshelyünkre. 
 
6. nap: Poggio a Caiano- Budapest
Reggeli után hazaindulás. Rövid megálló Poggio a Caiano településen, ahol az egyik legszebb és leghíresebb Medici Villa található. Megnézzük a villa előkelő épületét és sétálunk egyet a Világörökség részét képező épület csodálatos parkjában, majd továbbutazunk Budapestre. Érkezés a késő esti órákban.
 
Időpontok:
2017.07.14-07.19.  87 900,-
középkori utcai jelmezes színházfesztivállal
2017.08.15-08.20.  87 900,-
 
További információk: www.lagrotta.hu

A cikk partnere: 

 

La Grotta Utazási Iroda

Teteje