Tengerparti nyaralás Riminiben- Fellini városában, Velencével tarkítva 7 nap/6 éj ***

Tengerparti nyaralás Riminiben Lagrotta
 

Tengerparti nyaralás Riminiben- Fellini városában, Velencével tarkítva 7 nap/6 éj ***

Nem csak egy mindennapi tengerparti nyaralásra invitáljuk Önöket az Oscar-díjas filmrendező, Federico Fellini szülővárosába, hanem egy igazán sokszínű programot kínálunk mindazoknak, akik velünk tartanak. Igyekszünk bemutatni a tartomány rejtett kincseit, valamint Itália legfontosabb látnivalóinak egy részét, hajóra is szállunk és megismerkedünk egy-két valóban ínycsiklandozó olasz finomsággal is.
 
1. nap: Budapest- Rimini
Elutazás Budapestről a kora reggeli órákban. Folyamatos utazás Szlovénián keresztül rövid pihenőkkel, megállóval Trojane-ben, ahol a jellegzetes helyi fánkokból is kóstolhatnak, vásárolhatnak kedvükre. Érkezés Olaszországba, Fellini szülővárosában, Riminiben található szálláshelyünkre az esti órákban.  
 
tengerparti nyaralás Riminiben Lagrotta2. nap: Hajókirándulás
Reggeli után szabadidő, strandolás, pihenés a tengerparton, vagy fakultatív kiránulás hajókázással, fürdési lehetőséggel.
 
3. nap: San Marino-San Leo 
Egész napos strandolás Riminiben vagy félnapos fakultatív kirándulás: San Marino- San Leo hegyre épült városaiban. A programot Európa egyik híres miniállamában, San Marino-ban kezdjük, ahol a fő látnivalók (Monte Titano hegyre épített erődítmények, Kormányzósági palota, San Marino Bazilika, Fő tér, Szent Ferenc templom) megtekintése után természetesen jut szabadidő a vásárlásra is. Kirándulásunkat a meredek sziklafal peremére épített, csendes, középkori hangulatú San Leo-ban zárjuk, ahol megnézzük a Katedrálist, a Dómot és a Fellegvárat is. A délutánt Riminiben pihenéssel és strandolással tölthetik.
 
4. nap: Velence/Delfin show 
Egész napos pihenés, strandolás vagy egész napos fakultatív kirándulási lehetőségek:
a, Velence kirándulás hajóval a bájos Chioggia-ból. Velencébe érkezve séta a városban, ismerkedés a nevezetességekkel, majd szabadidő, hogy kedvükre, egyénileg is bebarangolhassák a lagúnák városát. Visszaérkezés Riminibe a késő délutáni órákban.
b, Aki már járt Velencében, annak a következő programot ajánljuk: Riccionéba látogatunk, ahol az Aquafan vízi vidámpark számos csúszdájával várja az odalátogatókat. Ezen a napon ajánljuk még az Aquafun mellett működő Oltremare szórakoztató parkot, hiszen az itt található állatkert delfin show-val, IMAX-mozival, érdekes, interaktív természettudományos kiállításokkal nem csak a gyermekeknek nyújt felejthetetlen emlékeket.
 
5. nap: Ravenna
Délelőtt nyaralás Riminiben vagy félnapos Ravenna fakultatív program.  Reggeli után elindulunk a város épületeit díszítő, lélegzetelállító mozaikjairól híres Ravenna városába. A bizánci emlékekben gazdag városban megnézzük a főbb látnivalókat, köztük Dante mauzóleumát a Garibaldi téren, a Székesegyházat és a város jelentős ókeresztény emlékeit is. Amennyiben időnk engedi, úgy városnézés után lehetőség lesz a híres Mercato Coperto, azaz fedett piac meglátogatására, ahol megismerkedhetnek néhány tradicionális olasz étellel és ízekkel. A délutánt Rimini tengerpartján töltjük pihenéssel, napozással és strandolással. Este fakultatív Rimini városnézés és by night program. Rimini óvárosa bővelkedik értékes, római, és középkori emlékekben, pl: a majdnem 2000 éves Tiberius híd, a Diadalív, és a Piazza Cavour. Esti városnézés az óvárosban, barangolás az ódon utcácskákon, szabadidő, vásárlási lehetőség.
 
6. nap: Montegridolfo-Mondaino 
tengerparti nyaralás Riminiben LagrottaAz egész napot a pihenésnek szentelhetik vagy eljöhetnek velünk egy nagyon izgalmas gasztronómiai túrára egy félnapos fakultatív program keretén belül Montegridolfo- Mondaino városába. Montegridolfo egy kedves kis várfalu, mely a középkorból itt maradt kastélyán kívül az olíva olaj gyártó üzeméről is híres. Meglátogatjuk a gyárat, ahol  kóstolóval egybekötve bepillantást nyerhetünk az olaj készítésébe és annak történetébe, majd Mondaino -ba utazunk tovább. Rövid sétát teszünk a városban. A Vár, a Harangtorony és a város elegáns 18.századi főterének meglátogatása után betérünk egy hangulatos sajtüzembe, ahol kóstolót kaphatnak a helyi ízletes sajtokból és lehetőség lesz vásárolni is a különleges eljárással készülő, a föld alatt érlelt Formaggio di Fossa különlegességből. Délután szabadidő Riminiben. 
 
7. nap: Rimini - Budapest 
Reggeli után búcsút veszünk a tengerparttól és hazaindulunk Szlovénián keresztül, rövid pihenőkkel Budapestre. Érkezés a késő esti órákban.
 
Fel- és leszállási lehetőség: Ingyenes: Budapest (Blaha Lujza tér és BAH csomópont), Székesfehérvár, Siófok, Balatonboglár, Nagykanizsa
 
 
Időpontok: 
7 nap/ 6 éjszaka
 
2017. 07.19-25. (szerda- kedd) 
2017. 07.25-31. (kedd- hétfő) 
2017. 07.31-08.06. (hétfő- vasárnap) 
2017. 08.20-26. (vasárnap-szombat) 
2017. 08.26-09.01. (szombat- péntek)
 
További információk: La Grotta Utazási Iroda
 
 

A cikk partnere: 

 

La Grotta Utazási Iroda

Teteje