Tavaszi nagybevásárlás Schönbrunni kastély látogatással

Budapest Portál Expressplussz Utazási Iroda
 

Tavaszi nagybevásárlás Schönbrunni kastély látogatással

Indulás kora reggeli órában,  folyamatos utazás pihenőkkel Bécs irányába. Út közben sem unatkozunk, ismerkedünk Ausztriával, érdekes kedvcsinálókkal, információkkal színesítjük utazásunkat.  
 
Európa egyik legnagyobb bevásárló központja vár minket délelőtt, a Shopping City SÜD, mely Bécstől délre, Vösendorf-ban található. A közel 173 000 nm alapterületű bevásárlóközpont 330 üzlettel várja az ide látogatókat (Primark, Mango, Breschka, stb…). Adunk néhány órát, hogy beszerezzük a nélkülözhetetlen tavaszi kincseket, majd onnan egyenesen a Schönbrunn-i kastélyhoz megyünk.
 
A Schönbrunni kastély, a park és az állatkert Ausztria leglátogatottabb kulturális és szabadidős nevezetességei közé tartozik. Az állatkertet 1752-ben alapították és így a világ legrégibb, még működő állatkertjének számít. A 17 hektárnyi területen valamennyi földrész állatai megtalálhatóak. Gyönyörű barokk környezetben tekinthetjük meg a nagy pandákat, a koalamedvéket, a hatalmas esőerdő-házat,  egy korallszirtet, az afrikai elefántokat, a majomszigetet, egy pelikánkolóniát.... összesen több mint 500 állatfajt, amelyek közül számosat csak ritkán láthatunk állatkertben. Az állatkert központjában a XVIII. századi barokk ékszer, a császár pavilon ma kávézóként és étteremként működik. Teraszáról meg lehet figyelni a nagy pandákat és az afrikai létesítmény állatait.
Megjegyzés: érdemes mogyorót, diót hozni a mókusok etetéséhez.
 
Akik a kastély-programon nem kívánnak részt venni,  lehetőségük van szabad program keretében eltölteni az időt Bécs belvárosában.
 
További információ: Expressplussz Utazási Iroda

A cikk partnere: 

Budapest Portál Expressplussz Utazási Iroda
 

Express Plussz Utazási Iroda

Teteje