Több siker, kevesebb stressz

 

Több siker, kevesebb stressz

A stressz ma már minden ember életében megjelenik, szinte lehetetlen elkerülni. Találkozunk vele, ha iskolába járunk és akkor is, ha már dolgozunk. A stressz egy módon csökkenthető, ha megtanuljuk, hogyan kezeljük.

Hála azért, amivel rendelkezhetünk

Gyakran előfordul, hogy nem becsüljük meg, amink van, és az is, hogy csak sajnálkozunk azon, amink nincs. A pozitív szemlélet legfontosabb szempontja, hogy hálát adunk azért, amit elértünk és megszereztünk. Pozitív világnézettel sokkal boldogabbak lehetünk és jobban teljesíthetünk.

Pozitívan minden helyzetben

A siker titka, hogy pozitívan állunk a dolgokhoz. A sikeres ember nem lát kudarcokat, csak olyan akadályokat, amelyek mögött lehetőségek vannak, és amelyeket le kell győzni. Okokat és tanulságokat vonnak le, ha valami balul sül el, és nem rágódnak a múlton. Előre néznek, tanulnak a hibáikból és ezzel csökkentik maguk körül a stresszt.

Első a haladás

Tökéletes ember nem létezik, még a legsikeresebb embereknek is vannak hibáik. Ők azok, akik nem roskadnak magukba hosszú időre, ha valami nem sikerül, hanem tanulnak az esetből és mennek tovább. Hiszen már tudják, hogy a tökéletesség tönkreteszi az embert, folyamatos stresszt idéz elő, ezért inkább saját fejlődésükre koncentrálnak.

Gondoskodj magadról!

Sikeres akarsz lenni? Gondoskodj magadról, figyelj az egyensúlyra, az egészséges dolgokra. Aludj eleget, mozogj rendszeresen, kerüld a sok alkoholt és koffeint. De ami még ezek mellett fontos, kapcsold ki a gépedet és a telefonodat és kapcsolódj ki, akkor megtalálod az egyensúlyt.

Légy rutinos!

A stresszt az okozza, hogy nincs egy kialakított rutinunk. Folyton kapkodunk egy dologtól a másikhoz, nem tudjuk, mihez fogjunk hozzá hirtelen. Ez azonban csökkenthető, ha egy rendszert viszünk az életünkbe, beosztjuk az apró teendőket, mit mikor végzünk el, így könnyebben koncentrálhatunk a nagyobb feladatokra.

A nagy egészet nézd

Hajlamosak vagyunk arra, hogy az apró dolgokra koncentrálunk, és figyelmen hagyjuk a végső célt, a komplex egészet. A lényeg, hogy arra összpontosítsunk, hogyan oldjuk meg a feladatot, és ne a miérteket helyezzük előtérbe.

Cimkék: