Szlovénia legszebb kincsei

Budapest portál Expresszplusz Utazási iroda
 

Szlovénia legszebb kincsei

Tartson velünk egy csodálatos utazásra, amiben felfedezzük Szlovénia legszebb kincseit. 
 
Budapest Portál Expresszplusz Utazási Iroda1. nap: Indulás Budapestről a kora reggeli órákban. Folyamatos utazás, rövid pihenőkkel, érkezés Szlovéniába. Ízelítőt kapunk a kissé már elfeledett Mura vidékéről. Utunk Lendvára, Zala György szobrászművészünk szülőföldjére vezet, ahol egy kis buszos városnézés keretében ismerkedünk meg a különböző évszázadok magyar hőseivel, meséinket kíséri a híres Lendvai vár és a Hadik kápolna, és a dombokat ölelő szőlőültetvények. Apró, még magyar lakta falvakon vezet át utunk, és el is érkezünk Dobronakba. Kutatók, orvosok, természetgyógyászok mai napig vizsgálják Szlovéniának ezen vidékét, a Bakonaki tó partját, mely a Föld különleges, gyógyító energiájával segít az embereken évszázadok óta. Felejthetetlen, egyedi élmény. És figyelem. Nincs térerő! Utunkat folytatva az ország fővárosába érünk, ahol idegenvezetőnk egy kis időutazásra visz bennünket. Pici folyó, kicsiny hidak és annál nagyobb történelmi események színtere! Átsétálunk a híres Hármashídon, át megyünk az Ó-városon, szabadprogram keretében pedig, aki szeretne, felmehet siklóval a híres-hírhedt várba, ahol első miniszterelnökünk, Batthyány Lajos is raboskodott. Ljublajana magával ragadó hangulata egy kihagyhatatlan folyóparti kávézásra, szuvenír vásárlásra csábít mindenkit. Már késő délutánra jár, mikor megérkezünk Szlovénia legrégebbi városába Skofja Lokába, itt valóban megállt az idő! Egy órás kellemes sétát teszünk a középkori falak között, és már alkonyodik mire elérünk szálláshelyünkre. 
 
2. nap: Reggeli után a környék leghíresebb cseppkő barlangját látogatjuk meg. A Postojnai cseppkőbarlang izgalmas kalandnak ígérkezik. Föld alatti vonatra szállunk, egyre szebb és egyre nagyobb barlangokon robogunk át, majd sétánk során fantasztikus képződményeket és a földalatti folyó által kivájt hatalmas termeket csodálhatunk meg. Rövid buszozás után Predjama várához érünk. A sziklába vájt hatalmas vár messzebbről úgy tűnik, mintha a természet faragta volna a hegy oldalába, bevenni lehetetlen szinte lehetetlen volt. Megismerkedünk Erasmus lovaggal, aki hosszú ideig birtokolta a várat. Várva várt program következik. Kora délután indulunk a tengerpartra, a félszigeten elterülő Piranba. Mintha csak Velencében járnánk! Nem véletlen, egy felejthetetlen séta keretében Budapest Portál Expresszplusz Utazási Irodaismerkedünk a szűk kis utcákkal, kikötővel, és felmegyünk a Szent György templomhoz, ahonnan átintegethetünk Olaszországba is. Ha az időjárás is engedi, fürödhetünk is egyet a tengerben, de egy felejthetetlen tengerparti vacsorát semmiképp se hagyjunk ki. 
 
3. nap: Reggeli után kirándulni megyünk, ellátogatunk a Vintgar-szurdokhoz. Kacskaringós szurdokban vezet a folyó bennünket, hol pallokón, hol kis hidakon átkelve, számtalan kis vízesés között. Majd rövid látogatást teszünk a Bledi tónál. Itt már Pletnák hajókkal várnak bennünket, hogy átkeljünk a Bledi tó közepén található sejtelmes kis szigetre, melynek temploma megannyi titkot rejt. Jut egy kis szabadidő is, hogy a híres bledi krémest megkóstoljuk. És visszaszállva a buszra, élményekkel telve hazaindulunk. 
 
További információ: Expresszplusz Utazási Iroda 

A cikk partnere: 

Budapest Portál Expressplussz Utazási Iroda
 

Express Plussz Utazási Iroda

Teteje