Montenegró nyaralás autóbusszal Albániával füszerezve

Montenegró nyaralás autóbusszal Albániával füszerezve
 

Montenegró nyaralás autóbusszal Albániával füszerezve

Rövid, de annál tartalmasabb utunkon nem csak tengerparti pihenés és fürdőzés várja mindazokat. akik velünk tartanak, hanem számos balkáni város impozáns látnivalóit is megmutatjuk Önöknek.
 
Felkeressük a muszlim hangulatú Mostart, Montenegró legnagyobb kikötővárosát, az elragadó hangulatú tengerparti sétánnyal rendelkező Bar városát, a legdélebben fekvő európai fjordot, a Kotori-öblöt és ringatózunk a természeti kincsekben gazdag Skadari-tavon. Boszniában a Dinári-hegység lábáná fekvő, sokszínű vallási emlékeket felvonultató Szarajevóba látogatunk. Utunkat a Sasok földjének nevezett Montenegró nyaralás autóbusszal Albániával füszerezveAlbániának a fővárosában, a kicsit keleties, kicsit olaszos hangulatú, de hagyományosan muzulmán városban, Tirana-ban fejezzük be.
 
1. nap:  Indulás este 21.00 órakor Budapestről. Éjszakai utazás. 
 
2. nap: Szarajevó- Canj
Másnap délelőtt megállás Sarajevóban, városnézés. A déli órákban megpihenünk egy frissítő séta keretében, a Dinári-hegységet körülvevő Miljacka folyó partján fekvő Bosznia „büszke” fővárosában, Sarajevo-ban, ahol észak és nyugat kultúrája találkozik. Itt lett merénylet áldozata Ferenc Ferdinánd osztrák trónörökös, ami ürügyül szolgált az első világháború kirobbantásához. Sarajevo a világ egyetlen városa, ahol néhány száz méteren belül katolikus ortodox templom, mecset és zsinagóga is található. A Császár-Dzsámi megtekintése után továbbutazás Montenegróba. Canjba érkezés a késő délutáni órákban, szállás elfoglalása és vacsora. 
 
3. nap: Pihenés vagy egy félnapos ajándék kirándulás Bar, Stari Bar
Ízletes reggeli után felkeressük Bar városát, ahol pálmákkal és leanderekkel tarkított gyönyörű mediterrán sétány vezet minket a strandoktól egészen a kikötőig. A hangulatos tengerparti úton kellemes kávézókba, koktélbárokba botlik az ember. A parttól eltávolodva, Stari Bar óvárosa és az ódon vár az elmúlt évszázadok fantasztikus építészeti, történelmi örökségét eleveníti fel. Meglátogatjuk a legendák világát idéző „Olive a Mirovica” nevű olajfát, melynek kétezer éves ágai alatt számos haragos család békült ki.
 
Montenegró nyaralás autóbusszal Albániával füszerezve4. nap: Pihenés vagy fakultatív kirándulás: Cetinje, Kotor, Budva
Mesébe illő élmény csalogat az egész napos fakultatív autóbuszos kirándulásra. A Montenegrónak nevet adó impozáns Fekete hegy környékét ismerjük meg. Az egykori főváros, Cetinje felé vesszük utunkat, ahol megtekintjük az uralkodó egykori rezidenciáját, a Biliárdlakot és a Történelmi Múzeumot. Végezetül ellátogatunk a felemelő Szt. Péter kolostorhoz. Utunk a lenyűgöző Kotori-öböl keleti csücskébe, magas hegyek ölelésében fekvő festői Kotor városába vezet. A világörökség részeként számon tartott középkori város labirintus jelegű szűk utcáin, változatos templomok körüli terein sétálva az élménytől lelassul a szívdobogás. A tengerpart mentén délre, Budva városába vezet utunk, ahol a modern világ és a középkor egyedi összhangban egészíti ki egymást, mely eredetileg egy kis szigetre épült. Sétánk után továbbhaladunk a szálláshelyünkre. 
 
5. nap: Pihenés vagy fakultatív kirándulás: Albánia (Shkodra, Tirana, Durres)
Elképzelhetetlenül sok felfedezés vár minket az egész napos autóbuszos fakultatív kiránduláson Albániában, a Sasok Földjén. A napot Shkodra-ban, az ódon hangulatot árasztó, az illír időkre visszanyúló városban kezdjük. Ezt követően az albán fővárosba, Tirana-ba vesszünk az irányt, mely fénykorában karavánutak központjaként virult a lenyűgöző Dajti hegy lábánál. Buszos és rövid gyalogos városnézés során megismerkedünk a város nevezetességeivel, mint Skenderbeg tér, Dzsámi, városháza és segítségével részesei lehetünk a főváros múltjának és jelenének. Ezt követően az albán tengerpart, Durres felé vesszük az irányt. A tengerparton sétány, a belvárosban pedig hangulatos éttermek, kávézók, cukrászdák és üzletek várják az utazókat. Megnézzük a város ókori amfiteátrumát, amelyhez kis, mozaikokkal díszített kápolna is tartozik.  
 
6. nap:  Pihenés vagy „fishpiknik” (félnapos)
Fürdéssel és halas tízóraival egybekötött hangulatos hajókirándulás egy lakatlan és gyönyörű öbölhöz. 
 
7. nap: Hazautazás Mostaron keresztül
A gazdag, késő reggeli után hazautazás, útközben számos fantasztikus látnivalóval. Megpihenünk a Neretva folyó mentén fekvő, tragikus sorsú városban, Mostar-ban. A jellegzetes, hangulatos muszlim utcákon sétálva elérjük a lenyűgöző újjáépített kőhidat, mely a kultúrákat kapcsolja össze Boszniában. Ez a történelmi jelentőségű híd Csontváry Kosztka Tivadart is megihlette. 
 
8.nap: Hazaérkezés a kora reggeli órákban (05.00-06.00 között).
 
 
Fantasztikus akció: 
 
MONTENEGRÓI NYARALÁS AUTÓBUSSZAL ALBÁNIÁVAL FŰSZEREZVE    7 nap/5 éj    2017
 
Július 15-Július 22. 83 900 Ft/fő
Július 25-augusztus 01. 83 900 Ft/fő
 
További részletek: www.lagrotta.hu
 
 
 

A cikk partnere: 

 

La Grotta Utazási Iroda

Teteje