Miért nem mer fizetésemelést kérni a nő?

 

Miért nem mer fizetésemelést kérni a nő?

Mi a különbség a női és a férfi pályázók között, ha fizetésről van szó? Lényegében az, hogy a nőknél legalább nyolcszor nagyobb a valószínűsége annak, hogy alkudozás nélkül elfogadják a felkínált munkabért, mint a férfiak. Egy kutatás pedig kimutatta, hogy mi az az ok, amelyre ez visszavezethető.

Lina C. Babcock egy kísérletet végzett a ’90-es évek végén. A kísérlet során a laboratóriumába 74 önkéntest hívott be, hogy egy Boggle nevű szójátékkal játszanak. Azt ígérte nekik, hogy a lejátszott játékért 3-10 dollár közötti összeget fognak kapni. Az önkéntesek nem tudták, hogy valójában mindannyian 3 dollárt kapnak, kivéve annak, aki többet kér. Azoknak ugyanis, akik többet kértek, odaadták a 10 dollárt, a panaszkodóknak viszont nem. A kísérlet során nyolcszor annyi férfi kért több pénzt, mint nő. Végeztek egy másik kísérletet is, ahol a kapott összeggel lehetett alkudozni, ám így is csak a nők 58%-a lépte meg, hogy több pénzt kérjen, míg a férfiaknak a 83%-a kért többet.

A kutatók nevelésbeli különbségnek vélték ezeket az eredményeket. Azonban 2007-ben egy újabb kutatást végzett a Babcock, amelyből az derült ki, hogy a nem alkudozó nők tisztában vannak azzal a ténnyel, hogy másként fogják megítélni őket, ha megpróbálják. A férfi és női interjúztatók egyaránt úgy érezték, hogy az alkudozó nők nem igazán kedvesek, nem dolgoznának szívesen velük. A szociológusok úgy vélik, a munkavállaló nők azért fogadják el az elsőként felkínált összeget, mert ráéreznek erre a helyzetre. Ez számszerűen 7%-kal alacsonyabb összeg, mint amit a férfiak kapnak, tehát egy 200 ezer forintos fizetést tekintve 30 évnyi karrierrel a hátuk mögött, 3%-os éves emeléssel akár 700 ezer forinttal is kevesebb lehet a nők fizetése.

Ezen a problémán persze lehet változtatni. Elsősorban a munkahelyeknek kellene a változás útjára lépni, kialakítani egy olyan támogató környezetet, ahol a nők mernek alkudozni.

Teteje