Gyógyító ételek

Gyógyító ételek - Budapest-Portál
 

Gyógyító ételek

Egészségünk megtartása érdekében nem árt odafigyelnünk arra, hogy mit eszünk. Ha betegek vagyunk, ez szintén igaz.
Gyógyulásunk forása tehát miért ne lehetne az étel, amit fogyasztunk?

Néhány gyógyító hatású étel pl. a lucerna, spirulina, brokkoli, bab vagy cékla.
Sok országban nagy fontosságot tulajdonítanak az egészséges táplálkozásnak és különleges értékként kezelik azokat az élelmiszereket, amelyek kifejezetten egészségesek és gyógyító hatásúak.
Hazánkban is egyre inkább így van ez, és már nagyobb figyelmet fordítunk arra, mit eszünk. Egyre több ember figyel oda és neveli a gyerekeit is a tudatos táplálkozásra.
Az alábbiakban 14 ételt emelünk ki, amely kiemelkedően egészséges.

A felsorolt ételek jótékony hatásúak, különösen olyan betegségek esetében, mint például a  II-es típusú cukorbetegség, magas vérnyomás, a rák egyes fajtái, az elhízás, és az Alzheimer-kór.

1. Bab - csökkenti az elhízást
2. Áfonya - kisebb a kockáza a szív-és érrendszeri betegségeknek
3. Brokkoli - csökkenti a szürkehályog előfordulását és csökkenti a születési rendellenességek előfordulását
4. Zab - csökkenti a II-es típusú cukorbetegség kockázatát
5. Narancs - stroke megelőzésére
6. Sütőtök - csökkenti a különböző daganatos betegségek kockázatát
7. Szója - csökkenti a koleszterin szintet
8. Spenót - csökken az esélye a szív-és érrendszeri betegségeknek és az időskori makuladegenerációnak
9. Tea (zöld vagy fekete) - segít megelőzni a csontritkulást
10. Paradicsom - fel a bőr napvédő faktor
11. Tyúkhús - segíti az immunrendszer erősödését
12. Dió - csökkenti a koszorúér-betegség, cukorbetegség, rák kialakulásának kockázatát
13. Lazac - csökkenti a szívbetegség kockázatát
14. Joghurt - erős csontozat és egészséges szív.

További három gyógyító étel:

- Étcsokoládé (minimum 70% kakaó) - magas fitonutrienseknek köszönhetően természetes gyulladáscsökkentő és vérhígító, ez is segít szinten tartani a koleszterin szintet
- Méz - antioxidáns tartalmú, fokozza a szervezet ellenálló képességét
- Kiwi - hígítja a vért, nagy C-vitamin, E-vitamin, kálium, rost, karotinoid, polifenol, klorofill, glutation, valamint pektin tartalmú, mégis viszonylag alacsony cukortartalmú.

A fenti ételek nem teszik ki azon ételek összességét, melyeknek gyógyító hatása van. Érdemes odafigyelni testünk jeleire. Hiszen sokszor jelzi, mire van igényünk. Gyakran érezzük, amikor több zöldséget, gyümölcsöt vagy épp kevesebb húst kell fogyasztanunk.

Vigyázzunk az aromákkal, ízfokozókkal vagy egyéb adalék anyagokkal. Időnként csökkentsük ezek bevitelét és méregtelenítsünk.
Ne felejtkezzünk el a rendszeres testmozgásról és a jó hangulatunkról gondoskodni....

A cikk partnere: 

a-biobolt.hu webáruház
 

a-biobolt.hu webshop

Teteje