Gyógyító élelmiszerek

 

Gyógyító élelmiszerek

„Fenntartható mezőgazdaság – gyógyító élelmiszerek” 
Nemzetközi tudományos konferencia a Debreceni Egyetem 
Agrár- és Gazdálkodástudományok Centrumában 
 
A debreceni gazdasági és agrár-felsőoktatás alapításának 145. évfordulója 
alkalmából rendezett eseménysorozat keretében szervezett tudományos 
konferenciát a Debreceni Egyetem AGTC 2013. november 15-én. A rendezvényen 
elismert szakemberek tartottak előadásokat többek között az egészséges és 
gyógyító élelmiszerek, valamint a táplálkozásmarketing témakörében. 
 
Ahhoz, hogy egészséges élelmiszerek kerülhessenek a fogyasztókhoz, elengedhetetlen 
az élelmiszer-előállítás teljes folyamatának a nyomon követése – hangsúlyozta Dr. 
Nagy János professzor. A centrumelnök szerint: a nyomon követés alapfeltétele a 
megfelelő azonosítási módszerek alkalmazása a szántóföldtől a feldolgozásig. 
Előadásában kiemelte továbbá a Centrum európai uniós kutatási projektekben elért 
eredményeit. 
A konferencián Dr. Szilvássy Zoltán professzor, a Debreceni Egyetem rektora 
ismertette a gyógyító élelmiszerek, élelmiszerfunkciók és táplálkozásterápiával 
kapcsolatos kutatásait. Az egészségmagatartás és a táplálkozásmarketing legújabb 
ismereteiről Dr. Szakály Zoltán professzor az Agrár- és Gazdálkodástudományok 
Centrumának intézetigazgatója tájékoztatta a konferencia résztvevőit. 
Előadást tartott továbbá a konferencia díszvendége Peter John Gregory professzor, az 
East Malling Research (Kent, UK) igazgatója, a Debreceni Egyetem díszdoktora. A 
rendezvényen részt vettek többek között a Nagyváradi, az Eszéki és a Nyitrai Egyetem 
kutatói, professzorai is. 
 
Forrás: agr.unideb.hu
Cimkék: 
Teteje