Egészségbiztosí-tási juttatás a cégnél

 

Egészségbiztosí-tási juttatás a cégnél

A munkáltató béren kívüli juttatásként  adhat dolgozóinak egészségbiztosítást.  Ez a cégvezetőnek is előnyös lehet. Mégpedig azért, mert már 2012 óta nem adóköteles az egészségbiztosítás díja, amit az alkalmazottak számára kötnek a munkáltatók.

Ez a juttatás nemcsak biztonságot, de gyors és minőségi ellátást ad valamint nagyobb bizalmat ébreszt a munkatársakban. Sokkal szívesebben dolgozik az adott munkahelyen. A betegszabadság ideje is csökkenhet,számukra kevesebb a bérkiesés, a cégnek pedig hatékonyabb munkatársa maradhat hosszútávon.

Tudjuk, hogy a vállalkozások nagy részben a dolgozók hatékony befektetett munkájának köszönhetik fennmaradásukat és fejlődésüket. Csak úgy tudnak megfelelően dolgozni, ha minőségi ellátást és körülményeket biztosítunk nekik. A megbízható munkahely hűséges és kiszámítható csapatra számíthat.

Vannak olyan egészségbiztosítási konstrukciók, amelyek segítségével a cég és a munkavállaló egyaránt jól jár. Előre lehet tervezni vizsgálatokat, szűréseket, így kevesebb időt és energiát kell az egészségügyi ügyintézésre költeniük.

Nagyon fontos, hogy az alkalmazottak azt érezhetik, hogy munkahelyükön megbecsülik őket. A jutatatás adó- és járulékmentes, a biztosítás teljes díja elszámolható költségként, emellett a biztosítás keretében elérhető minden egészségügyi szolgáltatás és pénzbeli kifizetés adómentes.

Így a gyorsabb és egyszerűbb vizsgálatok, orvosi ellátás és ügyintézések mellett kevesebb lesz a táppénz költsége, valamint nem kell akkora munkaerőhiányra számítani.

Ez mindenkinek kedvező.

Teteje