A 13 legfurcsább munkakör

 

A 13 legfurcsább munkakör

Munkát keres? Váltana? Íme, néhány, a Business Insider által összegyűjtött furcsa szakma, amivel valóban lehet pénzt keresni.

·         Hivatásos odabújó: Munkáját valószínűleg a sok egyedülálló ember tette lehetővé, vagy szükségessé. Ha hiányzik, hogy odabújjon valakihez, kérjen segítséget profitól. Egy hivatásos odabújó óránként 60-80 dollárt, azaz 17 450 – 23 270 Forintot keres Amerikában. A portlandi hivatásos odabújó, Samantha Hess szerint a munkakör érzelmileg igen megerőltető tud lenni.

·         Profi nyoszolyólány: Van olyan cég, amely profi nyoszolyólányok közvetítésével foglalkozik. Az ő feladatuk, hogy az esküvő előtt-után és a lagzin is segítsen a menyasszony dolgainak elintézésében. Esküvőnként 300 – 2000 dollár közötti összeget keresnek.

·         Bérelhető siratóasszony: Ma már hivatásos sirató is bérelhető, aki elmegy a temetésre és jajgat, vagy csak csendben szipog. Nem baj, ha nem ismerte az elhunytat. Egy Angliában lévő cég 70 dollárt fizet a kiközvetített embereknek, és nagyjából 2 órát kell dolgozni érte.

·         Szerencsesüti-szövegíró: Az ő feladata, hogy kitaláljon valamilyen életigazságot, amit majd megtalálnak a szerencsesütikben az emberek. Keresetük évente 40 000 dollár, azaz 11,63 millió forint. Élelmiszer- illetve édességgyárak foglalkoztatják őket.

·         Hivatásos tévénéző: Bármilyen könnyűnek is hangzik, nem az! Mindenféle felvételt, műsort végig kell nézni, hogy olyan anyagokat találjanak, amiket különböző talk show műsorokban, klipekben tudnak használni. Ezért a munkáért 2005-ben 500 – 600 dolláros órabért fizettek.

·         Kígyófejő: A kígyófejő feladata, hogy mérget fejjen ki a világ legveszélyesebb kígyóiból. A mérget kórházak és laboratóriumok használják fel, hogy elkészítsék a mérgek ellenanyagát. Grammonként 1 000 dollárért árulják.

·         Jégszállító: A jégszállítók nem a jégkockák kiszállításával foglalkoznak, hanem a vízfelszín alatti és feletti jégtömegek mozgását kísérik figyelemmel hajózható területeket alakítva ki körülöttük. A munkakör kialakulását gyakorlatilag az 1912-ben jéghegynek ütközött és elsüllyedt Titanic eredményezte. A jéghegyeket lefaragják, ha nem lehet elmozdítani, ha el lehet, akkor pedig elhúzzák azt a helyéről. A munkát az amerikai parti őrség üzemelteti.

·         Kutyaszörf oktató: Néhányan már szörfölni is meg akarják tanítani háziállataikat, amire a puccosabb tengerparti nyaralóhelyeken van is lehetőség, és oktatók.

·         Kutyaeledel ízlelő: Az élelmiszergyárak kutyák helyett emberekkel kóstoltatják meg az új fejlesztésű kutyaeledeleket, hogy elmondhassák, milyennek érzik az ízét és az állagát, és a tápanyagtartalomról is beszélnek. Nem nyelik le, hanem kiköpik, csak az íz a lényeg.

·         Szájszag ellenőrző: Nem túl kellemes, kifinomult orra van szükség ehhez a munkához. Rágógumit, fogkrémet, szájöblítőt vagy cukrokat gyártó cégek alkalmazzák őket. Ők tesztelik először, és ha továbbra is büdös az ember szája, akkor változtatni kell a terméken.

·         Arctapogató: Kifinomult tapintást igényel. Ők állapítják meg, hogy hatékony-e egy új arckrém, bőrradír, borotva, vagy arctisztító tonik. A munka részidős, óránként 25 dollárt kapnak, azaz 7270 forintot.

·         Hivatásos sorban álló: Ezeket az embereket nagy márkák és áruházak alkalmazzák azért, hogy növeljék a sorban állókat. Főleg kiárusítások, leértékelések napján foglalkoztatják őket, amikor egy slágerterméket mutatnak be. Velük azt a benyomást keltik, hogy valami nagy akció van, vagy újdonság, amiért érdemes sorba állni. Hetente 1 000 dollárt keresnek.

·         Csirkenem-meghatározó: Ezeknek az embereknek az a dolga, hogy megnézzék, milyen neműek a csirkék. Főleg a nagy állattenyésztő-telepeken alkalmazzák őket. Angliában és Japánban foglalkoztatják őket, és évente 60 000 dollárt keresnek, azaz 177,44 millió forintot. 

Teteje